tyresta nationalpark

Boka en guidad tur i Tyresta nationalpark, belägen i Stockholms natursköna omgivningar. Turen är en kvällsvandring som ger deltagarna möjlighet att utforska parkens uråldriga skogar och uppleva dess mångfaldiga vilda djurliv.

  • Chans att se vilda djur
  • Med svensk picknick
  • Fantastisk vandring

Guidad kvällstur i Tylesta nationalpark

Turen börjar sent på eftermiddagen i centrala Stockholm, varifrån deltagarna tar sig med kollektivtrafik till vildmarken. När skymningen faller, påbörjas vandringen genom skogens hjärta, vilket är en idealisk tid för att skåda vilda djur i deras naturliga habitat. Guiden leder gruppen bort från de vanliga stigarna och in i skogens djup, där deltagarna får upptäcka dolda pärlor och hemliga platser som få människor får se. 

Startplats: Gullmarsplan

Kollektivtrafik  (30 minuter)

Tyresta nationalpark Vandring (1.5 timmar)

Tyresta nationalpark  Picknick (30 minuter)

Tyresta nationalpark Vandring (1.5 timmar)

Kollektivtrafik (30 minuter)

Kom tillbaka till:  Gullmarsplan 2

Traditionell svensk picknick

Under vandringen avnjuts en traditionell svensk picknick på en vacker och avskild plats. Denna upplevelse ger en chans att njuta av naturen och dess lugn. Det finns dock ingen garanti för att se vilda djur, men det är just denna osäkerhet som gör naturen så fascinerande.

Turen är miljövänlig och strävar efter att minimera påverkan på miljön. Detta inkluderar användning av ekologiska snacks, kaffe, te och vatten, samt miljövänlig utrustning och transport (offentlig buss). Turen är ett ansvarsfullt sätt att utforska vildmarken och njuta av naturens skönhet. 

Praktisk information

  • Varaktighet: 4,5 timmar
  • Gruppstorlek: Begränsad till 8 deltagare
  • Språk: Engelska
  • Inkluderat: Ekologisk picknick, snacks, kaffe, te, vatten, erfaren guide, miljövänlig transport
  • Tänk på: Det kan vara jobbigt att gå 3 timmar för barn
  • Åldersgräns: Inte lämplig för personer yngre än 11 eller äldre än 70 år

Denna tur erbjuder en unik möjlighet att uppleva den svenska naturen på ett nära och personligt sätt, samtidigt som den främjar hållbar turism och miljömedvetenhet.

Var?

Upphämtningsplats är 7-Eleven-butiken vid Gullmarsplan. Se Google Maps nedan.

 

FAQ

Hur lång tid tar turen?

Turen varar i cirka 4,5 timmar.

Var börjar och slutar turen?

Turen börjar och slutar i centrala Stockholm. Exakt mötesplats är vid 7-Eleven butiken vid Gullmarsplan

Är turen lämplig för alla åldrar?

Turen är inte lämplig för personer yngre än 11 eller äldre än 70 år.

Ingår mat och dryck i turen?

Ja, en ekologisk picknick samt snacks, kaffe, te och vatten ingår i turen.

Kan jag avboka turen om mina planer ändras?

Ja, du kan avboka turen upp till 24 timmar i förväg för full återbetalning.

Tyresta nationalpark

Tyresta nationalpark är belägen strax söder om Stockholm.  Parken, som omfattar cirka 20 kvadratkilometer, är känd för sin orörda skog och sitt unika landskap som format under tusentals år.

Nationalparken erbjuder en rik flora och fauna. Här kan besökare uppleva gammelskogar med hundraåriga tallar och granar, samt en undervegetation rik på bär och svampar. Tyresta är också hem för en mängd vilda djur, inklusive älgar, rävar och ett rikt fågelliv.

För besökare finns det väl utmärkta vandringsleder som sträcker sig över parkens varierande terräng. Dessa leder erbjuder fantastiska möjligheter för naturupplevelser, vandring, fågelskådning och fotografering. En av de mest populära lederna är Tyresta by till Stensjön, som erbjuder en vacker utsikt över parkens sjöar och skogar.

För den som söker en fristad från stadens brus är Tyresta nationalpark en idealisk destination. Den erbjuder en chans att uppleva den svenska vildmarken i dess mest autentiska form och är en källa till både äventyr och avkoppling.