Mjödprovning på Viking Museum är en fascinerande resa tillbaka till vikingatiden. Denna upplevelse kombinerar historia med smakprovning av miöd.

  • Historisk inblick: Lär dig om vikingakulturen och dess mytologiska kopplingar.
  • Variation av smaker: Provsmaka sex olika mjödsorter
  • Autentisk miljö: Upplev en vikingainspirerad ritual i en historisk miljö.

895:-

Se lediga datum

Mer om Mjödprovning

Under denna två timmar långa upplevelse leds du av en guide klädd som en viking. Du får höra berättelser om nordiska gudar och mjödets roll under vikingatiden.

Provsmakningen inkluderar en rad olika mjödsorter och mölska, ackompanjerat av en charkbricka med lokala råvaror. Upplevelsen avrundas med en vikingainspirerad ritual som förstärker den historiska känslan.

Bra att känna till

  • Varaktighet: Upplevelsen varar i cirka 2 timmar.
  • Språk: Guidningen erbjuds på svenska och engelska.
  • Plats: The Viking Museum, beläget på Djurgården i Stockholm.

 

Biljetter till Viking Museum

Köp biljett i förväg

The Viking Museum i Stockholm är ett museum som berättar om vikingarnas hårda liv och den nordiska mytologin. Den levande utställningen innefattar bland annat filmer, föremål, miljöer och den återskapade vikingen Leifur, som gärna berättar sin historia. En spännande aktivitet för hela familjen.

  • Lär mer om vikingalivet
  • Guidade turer varje timme
  • Biljett med öppet köp upp till 24 h innan

 

Hitta hit

Viking Museum ligger på Djurgården, mellan Vasamuseet och Gröna Lund. Det enklaste sättet att ta sig hit från City är att ta spårvagnen (Linje 7 mot Waldemarsudde) och gå av vid Liljevalchs. Därefter är det bara en kort promenad från hållplatsen innan du är framme.

För en lite mer scenisk rutt hit kan SL:s båttrafik vara ett alternativ. Om du kommer från Gamla stan eller Södermalm kan du kliva på båten vid Slussen (kostar lika mycket som annan SL-trafik) och passa på att utforska Stockholm lite från vattnet. På vägen passerar du bland annat Skeppsholmen, Kastellholmen och får se Gröna Lund, Strandvägen och delar av Södermalm.

FAQ

Kan man köpa mjöd på plats efter provningen?

Ja, efter provningen finns det möjlighet att köpa mjöd i museets butik, där ett urval av de provade sorterna ofta finns tillgängliga.

Är upplevelsen lämplig för barn?

Mjödprovningen är främst riktad till vuxna på grund av alkoholinnehållet i dryckerna. Men museet erbjuder andra aktiviteter som kan vara lämpliga för barn.

Behöver man förboka upplevelsen? Ja

Ja, det är starkt rekommenderat att förboka upplevelsen. Detta säkerställer att du får en plats vid önskat datum och tid, samt hjälper arrangörerna att förbereda en optimal upplevelse för alla deltagare.