fotografiska museet

Fotografiska museet i Stockholm är ett museum som fyllts till brädden med fotografi- och bildkonst i absolut världsklass. Museet erbjuder dessutom mat, underhållning och en fantastisk utsikt över Stockholm.

  • Foto- och bildkonst från kända fotografer
  • Restaurang, bar och café
  • Köp biljetter online – Fri avbokning till 24 timmar innan

Köp biljetter online

 

Om Fotografiska

Fotografiska museet ligger i Stora tullhuset – en vacker tegelbyggnad i Stadsgårdshamnen. Byggnaden uppfördes under tidigt 1900-tal men sedan 2010 är det Fotografiska som huserar i lokalerna.

Museet har drygt 2500 kvm utställningsyta och här trängs fotokonst skapad av fotografer och illustratörer från värdens alla hörn. Årligen presenteras ca 15 olika utställningar med skapelser från både välkända fotografer likaväl som från en yngre generation bildskapare.

Fotografiska Live är museets kalendarium för olika upplevelser där besökarna bland annat kan ta del av guidade turer, kurser, work shops och inspirerande samtal.

fotografiska

Bar, bistro och event

Fotografiska museet i Stockholm är även en plats för matupplevelser. Njut av god mat i någon av dom prisbelönta restaurangerna, där fokus ligger på hållbarhet och innovativa smaksensationer.

Ta en kaffe i Espressobaren, ta del av en maffig fikabuffé eller varför inte passa på att avnjuta en drink med utsikt över Östersjön. Livemusik är ett vanligt inslag på museet och dess restauranger – se hemsidan för aktuella evenemang. 

Butik

Fotografiska har en butik där besökarna bland annat kan köpa böcker, kläder & accessoarer och fina presenter. Givetvis finns även posters med prints från dom olika utställningarna att köpa.

Praktisk information

Fotografiska ligger i Stadsgårdshamnen, vars närmsta tunnelbanestation är Medborgarplatsen. Från stationen är det ca 3 minuters promenad till museet. Museet, butiken och flera av restaurangerna håller öppet 10.00-23.00 varje dag.

Hitta hit

Att ta sig hit

Fotografiska ligger i närheten av Slussen i Stockholm, som är en knytpunkt för tunnelbanans röda och gröna linjer. Åker du från T-centralen är det bara två stationer hit.

Det går även bra att gå hit (över den nya Guldbron) från exempelvis City (ca en timmes promenad) eller Gamla stan (ca 30 minuters promenad). Vill du få vackra vyer längs promenaden kan du ta en liten omväg och gå upp på söders höjder vid Mosebacke. Här får du vackra promenadvyer över framförallt Djurgården och Skeppsholmen, men även delar av Östermalm och Gamla stan kan ses härifrån.

Biljetter till Fotografiska

Inträde till museet kan lösas på plats men det går även att köpa biljetter online. Vid onlineköp erbjuds flexibla betalningslösningar och det finns möjlighet att boka av besöket upp till 24 timmar innan. Avbokningen är kostnadsfri och om den sker inom utsatt tid betalas hela beloppet tillbaka. Förköpt biljett gäller för en hel dag från första aktiveringen i samband med inträdet.

Beställ biljetter

Frågor & Svar

Är Fotografiska anpassat för rullstolsburna?

Ja, upp till entrén finns en ramp för rullstolar och inne på museet finns hiss som tar besökarna mellan alla våningsplan. Det finns även anpassade toaletter.

Finns det möjlighet att förvara väskor och värdesaker inne på Fotografiska?

Ja, det finns förvaringsboxar att låna på plan 1.

Är det tillåtet att fotografera inne på museet?

Ja, det är tillåtet att fotografera för privat bruk. All fotografering måste dock ske utan blixt, för att inte skada ljuskänsliga fotografier som finns i utställningarna.