Delbetalning/Finansiering

De allra flesta upplevelser som vi skriver om på TuristStockholm.se finns att köpa hos Upplevelse.com. Det är även till dem vi länkar för vidare läsning eller bokning av den specifika upplevelsen.

Vissa upplevelser kostar bara någon hundralapp medan andra kostar över 20.000kr. För att underlätta finansiering av de dyrare upplevelserna erbjuder Upplevelse.com en delbetalningslösning i samarbete med Klarna.

Faktura

Faktura är det betalningsalternativ som ligger förvalt. Den ska då betalas inom 14 dagar. Vid sen betalning tillkommer en påminnelseavgift. Vid en köpesumma under 60kr är påminnelseavgiften 29kr och på summa över 60kr är avgiften 60kr. Detta utöver dröjsmålsränta på 24%. Att välja faktura som betalningssätt är gratis (så länge betalning sker i tid).

nepalDelbetalning via Klarna

Vid varje upplevelse framgår lägsta delbetalningsbelopp som måste betalas per månad men självklart kan man betala mer om så önskas. Det som tillkommer är sedan 29kr/mån i aviavgift samt en ränta på 19,90%.

Den som önskar denna delbetalning via Klarna väljer det i Kassan när upplevelsen beställs.

Andra alternativ

Vid väldigt små belopp (ex 2-5000kr) kan ovanstående upplägg vara ekonomiskt fördelaktigt. De flesta kan betala tillbaka hela skulden på 2-3 månader och det blir inte speciellt höga avgifter av ränta och aviavgifter.

Men på de dyraste upplevelser (Finns de på över 25.000kr)är andra finansieringslösningar bättre, ex privatån. Webbsidan Consector (som jämför räntor) visar att privatlån oftast har räntesats mellan 3-15%.. Generellt betydligt lägre än hos Klarna.

Lägsta Pris Garanti

En av orsakerna till att vi främst har valt samarbeta med Upplevelse.com är att de har Lägsta Pris Garanti. Om du skulle hitta exakt samma upplevelse, inom 14 dagar efter köp hos dem, får du mellanskillnaden mellan den två prisnivåerna tillbaka.

Även andra samarbeten

Vi samarbetar med en rad olika företag inom upplevelseindustrin och det är inte säkert att exakt alla upplevelser kommer från just Upplevlese.com. Men eftersom vi främst samarbetar med dem är det deras betalningsvarianter som nämns ovan. För att se vilket företag som står bakom vilken upplevelse är det bara att klicka på länken ”Läs mer eller Boka upplevelse”. Det är även dessa företag som ska kontaktas vid frågor om olika upplevelser eller finansieringsmöjligheter.