Guidade turer Stockholm – Historia

guidade turer stockholm historia

Vikingafält och runstenar. Arkitektur i Gamla stan. Kvarlämningar från bronsåldern. Den som är intresserad av historia har en uppsjö av aktiviteter i Stockholm att överväga. Nedan ser du ett urval av guidade turer i Stockholm mot Historia.

 

Viking tour stockholm

Halvdagens Viking Culture Tour från Stockholm

Runstenar, gravfält och vikingeparlament. Under den här turen får du uppleva vikingakulturen på riktigt. Du blir upphämtad av en minivan i Stockholm, som tar dig ut till höjdpunkter som Baby bro, ett gravfält där människor har begravts i mer än tusen år.

Den stora attraktionen på turen är Sigtuna, Sveriges äldsta ännu existerande stad, som har mängder av historiska sevärdheter att utforska. Kom ihåg att ha ett par goda promenadskor när du ska ut på turen.

Pris: Från 850 kronor per person

3 timmar bronsålder guidad tur

Från Stockholms stad: 3-timmars svensk bronsålderstur

Under den här turen får en du inblick i hur livet var på bronsåldern i Sverige. Du tas ut till landsbygden kring Vallentuna för att utforska de kvarlämningar som ännu finns kvar. Till exempel kommer ni att besöka Örsta Klippning, som är en av få bildstenar från bronstiden som ligger i närheten av Stockholm.

Ni kommer även att få besöka en förhistorisk bergsstiftning där ni får lära er om hur vardagen såg ut på bronsåldern, och vad man trodde på.

Pris: Från 800 kronor per person

vasa guidad tur

Stockholm Gamla stan och Vasamuseet guidad tur

Under den här guidade turen får du uppleva Gamla Stan, Stockholms hjärta. Lär dig hur staden ursprungligen såg ut, när du promenerar på kullersten i trånga gränder. Beundra det Kungliga slottet och fasaderna på de historiska husen.

Därefter åker ni ut till Djurgården, som brukar kallas för stadens Gröna lunga. Här går ni in på Vasamuseet för att se Regalskeppet Vasa som sjönk till havets botten, bara 20 minuter in på sin jungfrufärd.

I priset ingår inträde till Vasamuseet, guide och tillgänglig transport.

Pris: Från 1 240 kronor per person.

kanalkryssning historisk

Historisk kanalkryssning runt Kungsholmen

Njut av en stillsam kanaltur på M / S Sjöfröken runt Kungsholmen, Stockholms näst största ö. Turen börjar från Klara Mälarstrand, där ni har en vacker utsikt över Södermalm och Stadshuset, en av landets mest ikoniska byggnader.

Sedan åker ni över Riddarfjärden till de små kanalerna runt Långholmen och Reimersholme. Så småningom mynnar kanalerna ut till öppet vatten igen, när ni närmar er Karlbergs slott. Därefter passerar ni en sista kanal innan ni återigen närmar er stadshuset och Klara Mälarstrand.

Pris: Från 230 kronor per person.

vikinga culture

Upplev vikingakultur och arv i liten grupp

Med den här turen kan du ta en paus från storstadslivet i Stockholm, för att istället upptäcka Uppsalas landsbygd och de historiska sevärdheter som finns här. Turens längd är tre timmar och du hinner bland annat se flertalet runstenar, utforska resterna av ett vikingatidsparlament samt besöka en rekonstruerad vikingabro.

I priset ingår upphämtning och avlämning från hotellet (måste ligga inom 5 kilometer från centralstationen), chaufför, guide och äkta (alkoholfri) vikingamjöd.

Pris: Från 750 kronor per person

guidad tur södermalm

Bohemiska Stockholm: Vandring på Södermalm

Idag anses Södermalm ha de mest trendiga kvarteren i staden. Så har det dock inte alltid varit. Tidigare var stadsdelen hem åt en, till stora delar, fattig arbetarklass. Under den här turen får du lära dig om Södermalms historia – från häxprocesser och avrättningar till arbetarklassen och de hipsters som bor här idag.

Upptäck trendiga butiker, kaféer och trähusen som en gång var hem åt fattiga bohemer. Turen utgår från Slussen, där en guide möter upp er.

Pris: Från 230 kronor per person.

gamla stan guidad tur

Rundtur i Gamla Stan

Gamla stan är fylld av historia. Under den här turen får du göra en resa tillbaka i tiden för att uppleva den. Du får guidning kring landmärken som till exempel Kungliga slottet och statyn Sankt Göran och draken. Vidare får du höra historier om händelser som Stockholm Blodbad – på platsen där det faktiskt skedde. Du får en inblick i hur det var att leva i Stockholm på 1500-talet, hur vardagen såg ut, och vad man trodde på.

Pris: Från 200 kronor per person.