Guidade turer inom historia i stockholm

Vikingafält och runstenar. Arkitektur i Gamla stan. Kvarlämningar från bronsåldern. Den som är intresserad av historia har en uppsjö av aktiviteter i Stockholm att överväga. Nedan ser du ett urval av guidade turer i Stockholm mot Historia.

 

Viking tour stockholm

Halvdagens Viking Culture Tour från Stockholm

Runstenar, gravfält och vikingeparlament. Under den här turen får du uppleva vikingakulturen på riktigt. Du blir upphämtad av en minivan i Stockholm, som tar dig ut till höjdpunkter som Baby bro, ett gravfält där människor har begravts i mer än tusen år.

Den stora attraktionen på turen är Sigtuna, Sveriges äldsta ännu existerande stad, som har mängder av historiska sevärdheter att utforska. Kom ihåg att ha ett par goda promenadskor när du ska ut på turen.

Pris: Från 1 100 kronor per personvikinga culture

Upplev vikingakultur och arv i liten grupp

Med den här turen kan du ta en paus från storstadslivet i Stockholm, för att istället upptäcka Uppsalas landsbygd och de historiska sevärdheter som finns här. Turens längd är tre timmar och du hinner bland annat se flertalet runstenar, utforska resterna av ett vikingatidsparlament samt besöka en rekonstruerad vikingabro.

I priset ingår upphämtning och avlämning från hotellet (måste ligga inom 5 kilometer från centralstationen), chaufför, guide och äkta (alkoholfri) vikingamjöd.

Pris: Från 990 kronor per person


guidad tur södermalm

Bohemiska Stockholm: Vandring på Södermalm

Idag anses Södermalm ha de mest trendiga kvarteren i staden. Så har det dock inte alltid varit. Tidigare var stadsdelen hem åt en, till stora delar, fattig arbetarklass. Under den här turen får du lära dig om Södermalms historia – från häxprocesser och avrättningar till arbetarklassen och de hipsters som bor här idag.

Upptäck trendiga butiker, kaféer och trähusen som en gång var hem åt fattiga bohemer. Turen utgår från Slussen, där en guide möter upp er.

Bokas som grupp


gamla stan guidad tur

Rundtur i Gamla Stan

Gamla stan är fylld av historia. Under den här turen får du göra en resa tillbaka i tiden för att uppleva den. Du får guidning kring landmärken som till exempel Kungliga slottet och statyn Sankt Göran och draken. Vidare får du höra historier om händelser som Stockholm Blodbad – på platsen där det faktiskt skedde. Du får en inblick i hur det var att leva i Stockholm på 1500-talet, hur vardagen såg ut, och vad man trodde på.

Pris: Från 395 kronor per person.


Scandic Gamla stan

Hotelltips – Scandic Gamla stan

Var? Gamla stan

I närheten: Kungliga slottet, Riddarholmen, Järntorget, Livrustkammaren

 Se lediga rum / Boka