guidade turer kultur

Musik –  Kulturella landmärken –  Konst. Här presenteras en rad guidade turer i Stockholm med kultur i fokus.

abba museum

Besöka Abbamuseet

Vill du bli den femte medlemmen i ABBA? Ett besök på ABBA The Museum är nog det närmsta du kommer. Här får du gå i ABBAS fotspår, den mest framgångsrika popgruppen i världen.

Bland annat får du sjunga i den kända Polarstudion och se hur du skulle se ut i någon av de ikoniska scenkostymerna. Du får även kliva upp på scen tillsammans med resten av bandet, som består av 3D-figurer. Håll utkik efter tillfälliga utställningar.

Pris: Från 250 kronor per person


 

 

stockholm guidad tur egen audio

Audioguide – Egen rundvandring i Stockholm

Den här turen består av en engagerande ljudguide som du laddar ned i MP3-format. Du laddar även ned en detaljerad karta för att du ska kunna guida dig själv. I turen lär du dig både om historia och kultur. Höjdpunkter på turen är bland annat Kungliga slottet, Storkyrkan och Riksdagshuset.

Turerna är utformade så att ni kan vandra och upptäcka sevärdheterna i er egen takt. Vanligtvis brukar de vara i ungefär tre timmar.

Pris: Från 190 kronor per person.


 

moderna museet

Moderna Museet

Vill du lära dig mer om konst? Moderna museet erbjuder engagerade guider som berättar om konsten och konstnärerna bakom den. En tur varar mellan 30 och 45 minuter och hålls så gott som dagligen. Språk som erbjuds är bland annat arabiska, finska, spanska, franska, svenska och engelska. Ingen föranmälan krävs. Se museets hemsida för vilka visningar som hålls, och när de hålls.


Kungliga Operan

De flesta lördagar, klockan 12:30, hålls guidade visningar på Kungliga Operan. Här får du se hur det ser bakom kulisserna, i logerna och under scenen. En kunnig och engagerande guide ger dig en visning genom operahuset och berättar om dess historia. Turen varar i en timme, och ger dig bland annat möjlighet att ta del av personliga historier som inte finns nedskrivna i några guideböcker.