Presentkort på stadsvandringar

Ge bort ett presentkort på en stadsvandring i Stockholm – som present till en vän, eller till dig själv. Det finns stadsvandringar för de flesta smaker, åldrar och intressen.

Kortfakta:

  • För ”unga vuxna” och vuxna
  • Finns året runt – främst på sommaren
  • 3 års giltighetstid på presentkort

Fr. 195 :-

 Upplevelserna nedan kan beställas via presentkort hos Happy-Day

 

Sup- och samlevnad på Södermalm

En stadsvandring som tar dig tillbaka till 1800-talets Södermalm. En tid då avrättningar och superi var en del i samhället. Framförallt var levnadsvillkoren riktigt dåliga och denna del av Stockholm knappast ett av de finare områdena.

En kunnig guide berättar om händelser, och karaktärer, som levde och verkade i området. Detta med utgångspunkt på 1800-talet och sedan framåt. Lär dig mer om Södermalms historia – en mörkare, tuffare och råare bild än vad som stadsdelen idag visar upp.

Matvandring + Brott och straff

En lite mer udda kombination på stadsvandring är ”Matvandring + Brottslighet”. Här blandas spännande, och delvis läskiga, historier från känd brottslighet i Stockholm med en unik kulinarisk upplevelse. Smakerna kommer från hela världen – brottsligheten är däremot mer lokal.

Guidningen sker av en auktoriserad Stockholmsguide som berättar om allt från häxprocesser till giftmord. Promenaden tar sin början vid Stockholms Stadsmuseum och har 4 till 5 stopp på lokala restauranger där mat och dryck serveras. Allt ingår i priset.

Kulturvandring – Skandalerna…

Stockholms kulturliv bjuder på mäktiga konstverk, stora artister och en hel del skandaler… Denna stadsvandring sätter fokus på det sista. Historierna sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet och unika skandaler presenteras i dess hela sammanhang. Detta som exempelvis Trustorhärvan och Geijeraffären.

Stadsvandringen börjar vid Obelisken på Slottsbacken. Därefter fortsätter den i området i 90 minuter med stopp på intressanta platser. Guiderna är väl insatta i händelser och personer som minst sagt har skapat negativa avtryck i Stockholms kulturliv.

Klassisk stadsvandring – I Gamla Stan

Gamla Stan är den stadsdel där allra flest stadsvandringar sker. Detta året om även utbudet är störst under sommarmånaderna. En klassisk stadsvandring innebär att guiderna visar det som främst karaktäriserar Gamla Stan – de smala gränderna och dess unika historia.

Den guidade turen börjar på Gustav Adolfs torg och slingrar sig sedan genom Gamla stan varpå den avslutas på Stortorget. Framförallt ligger fokus på de historiska händelser som format denna del av Stockholm. Detta med bland annat fakta om Stockholms blodbad, kampen mellan S:t Göran och Draken samt hur det var att leva här under 1800-talet.

Övrigt tips – Stadsvandring för barn

De flesta stadsvandringar är utformade för att möta ungdomar och vuxna. Det finns däremot ett par som helt och hållet vänder sig till barn. Föräldrarna får följa med – men på avstånd. En av de aktörer som erbjuder detta är Sofia på Sofiaguide.se. Presentkort kan inte köpas online men kontakta guiden för en personligt anpassad lösning.