matupplevelser

I Stockholm möts inte bara människor från världens alla hörn. Här möts även mängder av olika matkulturer som gör att alla smaklökar kan hitta något som passar. Nedan presenteras ”Matlagning för gruppen”, ”Matlagningskurser” och ”Provsmakningar”. Upplevelser som både passar turister och de som bor i staden.

Matlagning för gruppen

Ett av de företag som erbjuder matlagningsaktiviteter för grupper är Kreativa Kök. Som mest tar de emot grupper på 35 personer men det går även att genomföra denna aktivitet i mindre grupper. Är det maximalt 10 personer kan man välja på att genomföra ”kursen” hemma hos sig själv dit kursledarna då kommer ut. Deras lokaler finns på Östermalm vilket gör att de flesta aktiviteter sker här.

Vad står på menyn?

Vid bokning får man bestämma om det ska lagas en trerätters-middag eller en temabuffé. Är det buffé kan man exempelvis välja mellan afrikansk, asiatisk eller medelhavsmeny.

Genom att ha samarbete med Utbildarna och Eventsegling kan det även erbjudas matlagningskurser utomhus. Man har trevligt tillsammans i naturen och lagar maten över öppen eld. I detta fall står därmed en helt annan meny på receptet. De som vill kan också kombinera en dag i segelbåt med matlagning i det fria.

Läs mer om denna matlagningsaktivitet

Gourmetkock hemma stockholm

Matlagningskurser för en eller fler

Ovan nämnda matlagningsaktivitet är för förbokade grupper. Men det är även möjligt att själv boka in sig på en matlagningskurs. Ett flertal företag erbjuder dessa löpande och genomför därmed kurserna på färdigbestämda datum. Dessa kurser är på några timmar och finns inom allt från grillning till lyxmat.

Vad står på menyn?

Vad som står på menyn beror lite på vilken kurs som väljs. Exempel är:

  • Aktiv matlagning – I en mindre grupp får du och de andra deltagarna vara med en stjärnkock och laga en lyxmiddag. Man kan bland annat välja på att laga italienskt, husmanskost eller mat med fokus på vinet.
  • Grillkurs – Lär dig grunderna i grillning och få ett betydligt bättre resultat vid grillen nästa gång. Några timmar som gör stor skillnad för framtida grillfester.
  • Gourmetkock hemma – Dra hem polarna och laga mat tillsammans med en stjärnkock – i ditt eget hem. Ingen för turister i Stockholm kanske men en grym upplevelse för de som älskar mat och trevligt sällskap.

Läs mer om matlagningskurser

Prova choklad i stockholm

Provsmakning / Provning

Under en provsmakningskurs får man inte bara smaka på olika produkter utan även lära sig mer om dem. Det gäller oavsett om det är chokladprovning, whiskeyprovning eller dessertprovning. Dessa kurser passar därmed både de som älskar mat och dryck och de som har ett stort intresse inom någon specifik dryck eller produkt. En provsmakning brukar vara på 1-3 timmar.

Vad står på menyn?

Vinprovning, Whiskeyprovning och chokladprovning är tre av de vanligaste ”provsmakningskurserna” som erbjuds. Det finns flera aktörer som erbjuder dessa och de finns även tillgängliga i ett flertal städer utöver Stockholm. Men här finns också unika provsmakningstillfällen med bland annat desserter, cupcakes och polkagrisar. Var med och skapa det goda – för att sedan äta upp det.

Läs mer om provsmakningar