blodprov utan remiss
Genom ett blodprov kan du få ökad förståelse för din hälsa och hur du kan förbättra den.  Du bokar enkelt ett blodprov utan remiss i Stockholm via Medisera.se. Sedan går du på drop-in tid och får svaren digitalt inom några dygn.

Kortfakta:

  • Välj bland 80 provtagningsställen i Stockholm
  • Drop-in – du behöver inte boka tid
  • Få läkarkommentar efter några dagar
Beställ här

Blodprov utan remiss – I tre steg:

  1. Välj vad du vill testa – Hos Medisera kan du testa dig för enstaka besvär. Det finns också möjlighet att göra omfattande blodprov där upp till 35 olika ämnen analyseras.
  2. Välj var du vill testa dig –  Blodprov utan remiss i Stockholm kan tas via något av de 80 provtagningsställen i staden som Medisera samarbetar med. Välj en plats som passar dig, både vad gäller öppettider och läge.
  3. Ta blodprov och invänta svar – När du besöker provtagningsstället behöver du ha med dig legitimation. Inget annat behöver du ta med. Någon dag efter att du har tagit provet meddelas du om att dina svar har kommit. De finns tillgängliga på Mediseras hemsida. Du loggar in genom att klicka på ”Min journal”, en knapp som finns längst upp i högra hörnet på deras webbplats.

Så ofta bör man ta ett blodprov

Det bästa är att rådfråga din läkare om detta. För friska personer kan blodproven tas med några års mellanrum. Har man till exempel högt kolesterol, eller andra avvikande värden, kan det vara fördelaktigt att testa sig med jämnare mellanrum.

Samma gäller om du har förekomst av vissa sjukdomar hos familj och släkt. Med regelbundna blodprov kan de upptäckas i ett tidigt stadie, och därmed bespara dig en hel del besvär. Även om man känner sig frisk, skadar det givetvis inte att blodprov ofta. Som nämnt ovan kan vi dock inte ge någon direkt rekommendation på detta – utan det bästa är att tala med en läkare om saken.

Att tänka på innan du tar provet

I din orderbekräftelse kommer du att få information kring vad du bör ha i åtanke innan provet tas. Det finns dock ett antal saker som kan vara bra att känna till på förhand:

  • Ta med dig legitimation.
  • Du måste ha fyllt 18 år för att använda företagets tjänster.
  • Välj själv hos vilken provtagningsplats som provtagning ska ske. I Stockholm finns över 80 platser som samarbetar med Medisera
  • Läs mailet som skickas ut efter bokning. Där framgår vad du bör tänka på inför blodprovet
Beställ här

Frågor och svar

Hur omfattande är testen?

Det varierar. Det går att testa enstaka värden, till exempel en allergi, men det går också att analysera upp till 37 markörer i ett och samma test.

Hur lång tid tar det att få svaren?

Det beror på hur lång tid blodanalysen på laboratoriet tar. En del markörer testas bara någon enstaka gång i veckan, och det kan då ta lite längre tid. Därefter ska läkaren hitta tid att analysera provsvaren och ge dig en kommentar. Som regel tar det mellan två och sex dagar att få svar.

Kan ni eller Medisera rekommendera ett prov som passar mig?

Nej. Vi marknadsför enbart företagets tjänster, och Medisera själva hänvisar till att ta kontakt med läkare om man är osäker.