välkommen

Är du på väg till Stockholm i sommar och tänkt bo på hotell? Tänk en gång till. Det är inte alltid det trevligaste och billigaste alternativet. De senaste åren har AirBnB vuxit starkt och allt fler ser fördelen med att hyra av privatpersoner. Ibland bara enstaka rum och ibland hela hus.

AirBnB har affärsidén att förmedla boenden, och även andra reserelaterade tjänster, mellan främst privatpersoner. De som har en bostad och vill hyra ut den till turister kan skapa en egen profil på hemsidan och lägga ut beskrivningar på bostaden.

Allt eftersom efterfrågan på denna boendeform har ökat har även allt fler intresserat sig för att hyra ut sin bostad. En viss tvekan fanns i början men det är just säkerheten som AirBnB satt i fokus. En säkerhet som gör att fler vågar visa hyra ut sin bostad.

Bland annat kan man få recensioner av de som tidigare besökt bostaden och ett samlat betyg lämnas av gästerna. Utöver det har de skapat en säkrare betalningslösning. Betalningen sker nämligen till AirBnB och pengarna skickas inte till den som hyr ut förrän du som gäst har checkat in.

Med säkrare betalning och tydligare betygsystem skapas en trygghet. Sen är det även upp till uthyraren att ta bort de mest värdefulla föremålen om man känner sig otrygg att ha dessa framme.

Enda risken är väll om gästen skulle lämna bostaden lite för ostädad. Samtidigt väger vinsten på uthyrningen lätt upp priset för städning. Enligt webbsidan www.justmopp.se kostar en flyttstädning på 80kvm ca 1800kr så i nödfall finns ju möjligheten att gå den vägen.

Utöver det kan man även som värd teckna en värdförsäkring via AirBnB. Denna täcker för skador som gästen fått vid vistelsen och där gästen sedan valt att lämna in en skadeståndsansökan.