Stockholm bränneri

Besök Stockholms Bränneri på Södermalm och få en visning av lokalerna, destilleriet och provsmaka deras gin. Denna guidade tur lämpar sig till alla som vill lära sig nya saker, testa intressanta smakupplevelser och som är över 18 år.

  • Få guidad tur genom destilleriet.
  • Lär dig mer om gin och hur den tillverkas.
  • Provsmaka fyra sorter av deras egentillverkade gin.

445 :-

Beställ här

Vad ingår i upplevelsen?

Guidningen inleds med att personalen serverar en Gin & Tonic i Bränneribaren. Sedan, med drinken i hand, påbörjas en guidad visning av destilleriet. Här berättar guiden hur verksamheten startades och hur tillverkningsprocessen går till från början till slut. Därefter påbörjas en provsmakning av fyra unika ginsorter som producerats i bränneriet.

Korta fakta

Nedan kommer några korta fakta som kan vara bra att veta inför besöket:

  • Minimiålder – 18 år. Legitimation måste medtagas.
  • Plats – Stockholms Bränneri. Folkungagatan 136 på Södermalm i Stockholm.
  • Bokningsbara datum – Utvalda datum på torsdagar och lördagar. Uppehåll sommartid.
  • Tidsåtgång – cirka 2 timmar.
  • Språk – Svenska. En gång i månaden erbjuds guidad tur på engelska.
  • Dryck – Utvalt sortiment av gin. Går att köpa mer på plats.

Om Stockholms Bränneri

Bränneriet ligger i en gammal Jaguarverkstad på Södermalm. Drivet av nyfikenhet och ett brinnande intresse för tillverkningsprocessen, blev Stockholms Bränneri först i landet med att skapa en ekologisk svensk hantverksgin med smakinspiration från det nordiska arvet. Verksamheten startade 2016 och sedan dess har de producerat ekologisk gin som blivit allt mer populär bland konsumenterna. Detta bränneri är Stockholms enda småskaliga destilleri.

Hitta hit

Brännerian ligger centralt beläget på söder på Folkungagatan. Det tar ungefär 20 minuter att ta sig hit från T-centralen. Du kan till exempel ta den röda linjen söderut till Slussen och sedan blå buss 3 (mot Södersjukhuset) och gå av vid Tjärhovsplan. Därifrån är det ca 400 meter att gå.

Ett annat alternativ är att ta gröna linjens tunnelbana till Medborgarplatsen, och sedan buss 446 mot Västra Orminge och gå av vid Ersta Sjukhus. Därifrån är det ungefär 100 meter att gå. Båda alternativen tar ungefär 20 minuter, men alternativet att åka till Medborgarplatsen innebär kortare sträckor till fots.

 

Drycken gin

Gin är en spritdryck som har tillverkats sedan 1600-talet och som på senare tid exploderat i popularitet. Drycken måste alltid ha enbär som dominerande krydda och sedan varierar blandningen av apelsinskal, lakritsrot, citrus, kanel och ingefära. Fler kryddor än så kan naturligtvis användas. Alkoholhalten brukar ligga på 40% eller strax över och lämpar sig väl till drinkar. Gin fungerar även bra att dricka rent och passar fint till ostar av olika slag.

Presentkortet

Presentkortet gäller för en person. Det är öppet köp i 14 dagar och 1 års bytesrätt gäller. Önskas byte till annan upplevelse görs detta enklast genom att surfa in på liveit.se och välj boka, byt och förläng. Där följer man instruktionerna och eventuella mellanskillnader behöver betalas.

Beställ här

Faq

Hur tar man sig till Stockholms Bränneri från T-centralen?

Ta gröna linjen mot Hagsätra och hoppa av på Medborgarplatsen. Följ sedan Folkungagatan österut till nummer 136. Ca. 900 meters promenad. Det går även att ta bussen, linje 53 från plattform A på centralen. Hoppa av vid Ersta Sjukhus och gå sedan 90 meter västerut på Folkungagatan till nummer 136.

Finns det restauranger i närheten av Stockholms Bränneri?

Ja, det finns en mängd restauranger som ligger nära Folkungagatan 136. Pat´s place, Punk Royale och Humlehof Bistro hör till de tre närmaste och mest populära.

Hur många tillverkare av gin finns det i Sverige?

Systembolaget listar 57 svenska producenter och 211 svenska ginprodukter. (2022)