Hitta och hyr andrahandslägenhet i Stockholm med hjälp av företaget Samtrygg. En bra lösning för både uthyrare och hyresgäster.

  • Tryggt och säkert
  • Med specialanpassad försäkring
  • Kontrollerade annonser och hyressättningar
Läs mer på Samtrygg

Om samtrygg och dess tjänster

Samtrygg grundades 2013 och är en marknadsplats för att tryggt och säkert kunna hyra och hyra ut privata bostäder i andra hand. Tanken är att tjänsterna ska göra det bättre för både uthyrare och hyresgäster, bland annat genom bra hyresavtal, säkra betalningar och en specialanpassad försäkring.

Så fungerar Samtrygg

Att hyra ut och att hyra en bostad i andra hand via Samtrygg har flera fördelar för båda parter. Främsta fokus ligger på att ta fram säkra och trygga lösningar för både uthyrare och bostadssökande.

För uthyrare

Som uthyrare kan du snabbt och enkelt lägga upp en annons på Samtryggs hemsida och alla annonser kontrolleras innan dom läggs ut. Som uthyrare tilldelas du en personlig hyreskonsulent som hjälper till – från hyressättning till kontraktsskrivning. De kan även beräkna hur mycket du har rätt att ta ut i hyra. Är det en bostadsrätt som hyrs ut i andrahand beräknas hyresnivån ut via att kapitalkostnaden adderas till driftskostnaden. Genom att ta hjälp med beräkningen minimeras risk för att bli stämd för ockerhyra i efterhand.

Under tiden som bostaden hyrs ut omfattas den av en specialanpassad försäkring, som innebär att du får tillbaka lägenheten i samma skick som du lämnade den i.

Samtrygg arbetar för att skapa en bättre och säkrare andrahandsmarknad för bostäder, utan bedrägerier, osäkra betalningar och förstörda bostäder. Man kan säga att företaget är en slags mellanhand som ser till att hyresperioden blir så bra som möjlig för båda inblandade parter.

För bostadssökande

Som bostadssökande finns hela Samtryggs utbud av lediga bostäder i Stockholm att hitta direkt på hemsidan. Det går att filtrera sökningen genom att fylla i vilken typ av bostad som önskas, hur många rum den bör ha, hur hög hyran kan vara samt andra saker, så som om husdjur är tillåtet.

Genom att skapa ett konto på sidan går det sedan att boka in en visning och om båda parter är överens signas ett kontrakt, tillsammans med Samtrygg. Som registrerad bostadssökande skickas även matchande objekt ut, till exempel om det kommit in nya tillgängliga bostäder, som passar dom önskemål som fyllts i när profilen skapades.

Det är kostnadsfritt att skapa ett konto och som hyresgäst är du garanterad att hyran betalas i till uthyraren i tid, samt att denne aldrig kan kräva en depositionsavgift om du har en tillräcklig kreditvärdighet.

Läs mer på Samtrygg

Frågor & Svar

Hur snabbt går det att hitta en ledig bostad via Samtrygg?

Hur lång tid det tar att hitta en ledig bostad varierar, bland annat beroende på vilka sökkriterier som anges. Det kommer dock in nya bostäder varje dag så många hittar något passande inom en vecka. Det går även att använda Samtyggs direktansökan, som ger svar inom 48 timmar.

Blir hyran dyrare om jag hyr bostad via samtrygg?

Samtrygg tar ut en avgift på om 15% av det hyresbelopp som uthyraren har bestämt. Observera att avgiften redan är inräknad i dom priser som visas i bostadsannonserna.

Till vem betalas hyran?

Hyran betalas till Samtrygg, som i sin tur betalar ut pengarna till uthyraren.