Sellpy är en digital marknadsplats för second-hand saker. Du bestämmer vad du vill sälja – Sellpy ordnar med hämtning, annons och försäljning. Du får en viss del av försäljningen.  Extremt enkelt – Miljövänligt – Billigt.

  • Köp eller Sälj Second-Hand
  • Du packar ihop – Sellpy säljer åt dig
  • Hämtning i exempelvis Stockholm
Beställ här

Vad är Sellpy?

Sellpy är en tjänst som ska göra det enkelt att köpa och sälja second hand online. Ett visst fokus ligger på kläder, men här finns även prylar inom allt från skönhet och träning, till hobby och leksaker.

Så säljer du

Att sälja med Sellpy kan beskrivas i fem steg:

  1. Beställ hem Sellpy-påsen. Det gör du enkelt från deras hemsida. Priset är 19 kronor och då porto till dörren, samt frakt tillbaka när påsen är fylld.
  2. Fyll påsen. Fyll påsen med det du önskar bli av med – så länge det får plats i påsen och är värt minst 50 kronor.
  3. Beställ hämtning. Beställa hämtning gör du enklast via hemsidan. Påsen som du fyllt med saker kan du antingen lämna utanför dörren eller hos ett ombud.
  4. Ta det lugnt och följ beställningen. Nu kan du följa beställningen på hemsidan och hålla koll på försäljningen. Det som inte säljs skickas antingen till återvinning eller doneras till välgörenhet.
  5. Ta ut pengarna. Din andel är 40% av värdet per vara. Om du säljer dyrare varor, får du 70% tillbaka på den del av försäljningen som överstiger 500 kronor.

Bättre för både miljön och ekonomin

Sellpy Circle

Sellpy Circle är en tjänst för dig som vill lägga upp tidigare Sellpyköp till försäljning igen. Du behöver då inte skicka in varorna till dem återigen. Det du behöver göra är att återaktivera annonsen och sätta ett pris själv.

Säljer du med Sellpy Circle behåller du en betydligt större del av försäljningen själv – 80 %, istället för 40 % som är det vanliga annars. Sellpy hanterar kommunikation med köpare, betalning och bokar frakt. Det enda du behöver göra är att skicka varan dit den ska när den säljs.

Och ännu billigare…

Sellpy säljer kläder för ca 30 – 50 % av ordinariepris. Men det går att pressa priset ytterligare. Det går exempelvis att kolla om det finns aktuella rabattkoder som exempelvis kan ge fri frakt eller nykundserbjudande.

 

Beställ packpåse här

Frågor och svar

Vad kan man sälja genom Sellpy?

På hemsidan skriver de att allt som är värt över 50 SEK och som är helt och rent kan säljas. Det måste också få plats i Sellpy-påsen.

Vad bör man tänka på innan man säljer?

Ett tips är att se till att kläderna och prylarna är snygga och prydliga för att öka försäljningschanserna. Något som Sellpy till exempel inte gör är att ånga eller stryka skrynkliga kläder. Men kom ihåg – om det inte säljs, så skänks det till välgörenhet eller återvinns.

Vad kostar det att sälja?

19 kronor för påsen – och då ingår porto och frakt tillbaka till Sellpy, samt 10 kronor i annonskostnad per vara som de försöker sälja. Din andel av försäljningen är 40 % per såld vara, och 70 % på den del av försäljningen som ev. överstiger 500 kronor.

Läs mer på Sellpy.se