personlig stadsvandring

  • Personlig guide
  • Främst gamla stan
  • Auktoriserad guide
Läs mer

I Stockholm finns ett mycket stort utbud av stadsvandringar för de som vill lära sig mer om staden. Det går att få en tur i gamla stan, oavsett om man vill gå på takåsarna eller på marken. De som har stort intresse för ABBA rekommenderas ABBA-båtsightseeing och vill man hellre se Södermalms historia passar ”I tobaksarbetarnas spår”. Mer om dessa stadsvandringar kan du läsa om här.

Sen finns det stadsvandringar som är betydligt mer personligt anpassade. En av de som genomför sådana är Sofia Sternberg som sedan auktoriserad Stockholmsguide sedan 2012. Det betyder att hon genomfört utbildningen som krävs från Visit Stockholm.

Sofia genomför schemalagda stadsvandringar som vem som helst kan följa med på men det är även möjligt att kontakta guiden och skapa en egen personligt anpassad tur utifrån den grupp som följer med på stadsvandringen. Bland annat går det att få guidad visning på Kungliga slottet, Stadsmuseet och Vasamuseet. Priset beror på vad som ska ingå i turen.

Boka tur

De schemalagda turerna sker främst i Gamla stan och är då på helgerna. Via hemsidan kan man se vilka datum som gäller och vad dessa turer i så fall kostar. Betalning sker enklast på plats via Swish. Självklart går det även att betala kontant.

Kontakt:Kontakt kan ske via hemsidan sofiaguide.se eller via Facebook