Hyra bil i stockholm

Ett enkelt sätt att ta sig runt i Stockholm är att åka med tunnelbanan. Men den sträcker sig inte ut till alla utflyktsmål och helt lätt är det inte heller att ta med en större mängd packning. Ibland är helt enkelt bilen bäst. Inte minst om man vill vara fri och ha möjligheten att ta sig exakt var man vill. Däremot finns olika bilalternativ.

Taxi

Med flera olika taxibolag i Stockholm finns även flera olika prisnivåer och serviceutbud. För att lätt kunna jämföra priserna mellan bolagen har samtliga en gul skylt på en av sidorutorna i bak. Där anges högsta prisnivå som bolaget tar för 1 mil och 15minuters körning. Ett pris som kan varierar mellan ca 300 och närmare 500kr. Oftast är det billigast att ringa och boka taxi då de bolag som kör bokningar ligger generellt något lägre än de som främst satsar på spontanta körningar.

Det går även att åka Taxi och få en guidad tur utav Stockholm. Det finns nämligen taxiföretag som erbjuder guidade turer för 1-4 personer till ett fast pris. Ett exempel är Taxi Stockholm som tar 1195kr för en tvåtimmars tur med privat svenskspråkig eller engelskspråkig guide.

Här kan du boka eller läsa mer om guidade turer med taxi i Stockholm

Långtidshyra Hyrbil

Att hitta ett hyrbilsföretag i Stockholm är extremt lätt. Utbudet är stort och inte minst på Arlanda och vid Central Station. Bara på Arlanda finns 8 olika hyrbilsföretag representerade. En del hotell har även samarbeten med hyrbilsföretag vilket gör att man kan boka hyrbilen genom att nämna detta vid hotellbokningen (eller vid ett senare tillfälle).

Ett tips är att boka hyrbilen i förväg innan du kommer till Stockholm. Genom att vara ute i god tid kan man lättare hitta en bil som passar i behov och därmed undvika spontana dyrare alternativ. Fler bokningssidor nämner en rekommendation på 2-3 månader i förväg om man vill vara säker på att få bästa pris. Men även om man inte är ute i god tid finns alltid bilar att hyra.

Här kan du boka eller läsa mer om att hyra bil i Stockholm

Korttidshyra Hyrbil

Ska du vara i huvudstaden flera dagar, och vill ha tillgång till bil under hela tiden, är en långtidshyra att rekommendera. Men det är inte alltid man har behov av bilen under mer än någon timme. I vissa fall kanske behovet bara handlar om 30-45 minuter. Kanske för en kortare bilutflykt till en strand eller till en turistattraktion som inte ligger i närheten av tunnelbanesystemet.

Ett företag som erbjuder korttidshyra är DriveNow. Man registrerar sig på deras hemsida (290kr) och får sedan vänta tre dagar på att få ett speciellt kundkort. Sedan kan man, via deras app, se var företagets bilar finns och boka dem. De kan minst sagt finnas var som helst i Stockholm då de har som slogan att ”Hämta bilen där du är – Lämna den var du vill”.

Priset är 3-5kr/min (oftast 4,50kr) och man kan frysa hyran för 2,50kr/min. Det betyder att man hyr men inte kör bilen.

Fördelen med detta system är att man kan hyra en bil för en kortare period och därmed hålla nere kostnaden betydligt. Men nackdelen är att man måste planera. Du kan inte som turist komma till Stockholm och komma på att du vill utnyttja tjänsten. Det tar ju tre dagar från ansökan till att den går att utnyttja.

Här kan du boka och läsa mer om minuthyra bilar i Stockholm