Skärmflygning i Stockholm

Skärmflyg stockholmSkärmflygning är en upplevelse som är svår att glömma. Att sväva fritt över marken och känna vinden på kroppen är helt enkelt något som inte glöms i första taget. Glöm störande motorbuller och plåtväggar mellan dig och himlen – när du skärmflyger är du ett med luften och naturen.

Den här upplevelsen görs tillsammans med en erfaren instruktör. Instruktören ansvarar för säkerheten och ser till att du får en så bra stund som möjligt uppe i luften över Stockholm.

Om skärmflygningen

Upplevelsen inleds med att instruktören hälsar dig välkommen. Därefter får du information kring flygningen, enkel flyglära samt test av utrustningen. Hela upplevelsen tar ungefär en till två timmar, medan själva skärmflygningen varar i ungefär 10 – 20 minuter. Hur lång flygtiden blir beror på vädret.

Starten går från marken. Inom ett par minuter kommer du att sväva på höjder mellan 300 – 1 200 meter över marken. Väl uppe i luften har du själv möjlighet att få styra och gasa. Kommer du att sjunka ner sakta behagligt vid landningen – eller kommer du bjuda på dig själv och instruktören lite pirr i magen på vägen ner? Valet är ditt.

Bra att känna till

Ha vädret i åtanke innan du åker hemifrån. Ta gärna med något långärmat och ett par handskar för att göra flygturen mer behaglig. Om du vill filma uppe i luften, gör du rätt i att ta med en kamera med halsrem. Kanske kan du få en snygg bild på Stockholms skyline under skärmflygningen? Ta gärna med solglasögon så att du även kan beundra vyerna utan att fota dem.

Annat som är bra att känna till:

  • Gravida personer får inte delta.
  • Personer som är påverkade av alkohol eller droger får inte heller delta.
  • Familj och vänner är välkomna som åskådare.
  • Maxvikt: 110 kg.
  • Förutom i Stockholm, kan skärmflygningen även göras i Göteborg, Växjö, på Öland och på Österlen.
  • Upplevelsen är tillgänglig mellan mars och oktober.
  • Varar i mellan en till två timmar, där flygtiden ligger på ungefär 10 – 20 minuter.

Skärmflygningen kostar 895 kronor för en person att göra i Stockholm.