Hellstens Glashus

Som namnet avslöjar så kan man ana ett annorlunda hotell och det är precis just vad det är.Hellstens Glashus ligger på Södermalm i anslutning till Mariatorgets tunnelbana.

Hotellet har 44 rum med en anda av konstnärligt i sina utsmyckningar. Alla rummen har eget badrum och teve. Det finns både enkelt och lyxigare singelrum men även dubbelrum och Superior. Det senare är ett rum för den som är ute efter något extra speciellt. På hotellet finns också en restaurant och en bar som kommer att öppna under år 2017. Tills dess erbjuds hotellgäster en enklare meny. Gratis Wi-Fi.

Se utbud av lediga rum/boka


Boka scandic malmen
Bild på Scandic Malmen – Fr. Bookings.com

Scandic Malmen

Vid Medborgarplatsen, med närhet till saluhallen, biopalatset och bad ligger Hotell Scandic Malmen. Här känner man tydligt Södermalms puls. Vid hörnet ligger tunnelbanan men det går lika bra att ta en promenad längs med Götgatan mot slussen eller till Södra station som ligger fem minuter bort.

Restaurangen serverar mat inspirerad av det franska köket och för den som bara vill ta något i baren finns det två att välja mellan. Dessa besöks inte enbart utav gäster utan är uppskattade av många utifrån också.

Rummen har en hemtrevlig och moderna stil. I alla rum finns det luftkonditionering, teve eget badrum.  Receptionen håller öppet dygnet runt och hjälper till med biljetter och guidade turer. Gratis Wi-Fi.

Se utbud av lediga rum / Boka


Lunda Hotell Boka
Bild från Lunda Hotell Fr. Bookings.com

Lunda Hotell

Hotell och pensionat Lunda Hotell ligger på Södermalm, alldeles runt hörnet från Zinkensdamm och tunnelbanan där. I kvarteret finns både konst- och hantverksgallerier, flera barer och restauranger. Rummen är enkla, bekväma och väldigt prisvärda. De finns i storlekarna small, medium och large. Alla rum, vare sig man väljer hostell, hotell eller penthouse har eget badrum. De som skiljer dem åt är sängkläder som man kan ta med själv eller hyra på plats. Wi-Fi är gratis.

Se utbud av lediga rum / Boka


Hilton Slussen
Bild på Hilton Stockholm Slussen – Fr Bookings.com

Hilton Stockholm Slussen Hotell

Med utsikt över vattnet och gamla stan ligger Hilton Stockholm Slussen. Som namnet avslöjar är hotellet beläget vid slussen på Södermalm.

Det finns två restauranger och en bar som erbjuder utsikt över staden. Den som vill träna kan göra det själv i fitnesscenter eller få tillgång till personlig tränare.  Välj mellan Executive-rum eller en svit med tillgång till Executive lounge. Det går även att välja mellan dubbelsäng eller enkelsängar. Wi-Fi är gratis över hela hotellet.

Se utbud av rum / Boka


Bild på Hotell Rival – Fr. Bookings.com

Hotell Rival

Jodå, Hotell Rival är den gamla biografen som legat vid Mariatorget på Södermalm och som invigdes redan år 1937.

Sedan 2003 är det ett hotell med 99 rum med 194 bäddar fördelat på sju våningar. Det finns café, tre barer, bistro och en salong med 700 platser som används för konserter och shower.

Det finns fyra kategorier av rum att välja på, svit, de luxe, superior och standard. Alla utrustade med egyptiska bomullslakan och kuddmeny. Frukost serveras dygnet runt. Wi-Fi är gratis.

Se utbud av rum / Boka


 

långholmen hotell
Bild från Långholmen Hotell. Fr Bookings.com

Långholmen Hotell

Det gamla fängelset på ön Långholmen är sedan många år tillbaka omgjort till Långholmen Hotell men känslan från förr sitter kvar i väggarna. Med säte på Södermalm, mitt i Stockholm, och med utsikt över vattnet kan man här välja mellan ett boende på vandrarhem eller hotell.

Hotellet erbjuder både enkelcell och dubbelcell, med eller utan våningssäng. Familjecellen har båda delarna. Vandrarhemmets rum är något mindre med möjlighet att välja med dusch och wc eller delat badrum. I vandrarhemmet finns både enkelcell, dubbelcell, trebäddscell eller sovsal att välja mellan. På ön finns både joggingslinga och strandbad. Wi-Fi är gratis både på hotell och vandrarhem.

Se utbud av rum / Boka


Alexandra Hotell

Bild från Alexandra Hotel – Fr. Bookings.com

Alexandra Hotell

På Södermalm, bara en kilometer från Gamla stan och i närheten av Rosenlundsparken, ligger det trestjärniga hotellet  Alexandra Hotell. De erbjuder enkelrum med eller utan fönster (budget) samt dubbelrum. Alla rum har teve, eget badrum med dusch och gratis Wi-Fi.Tillgång till parkering finns och kräver ingen förbokning. Den kostar 200 SEK per dag. Receptionen har öppet dygnet runt.

Se utbud av rum / Boka


ersta hotell

Bild på Ersta Hotell. Fr. Bookings.com

Ersta konferens och hotell

Den som söker en lugn oas i centrala Stockholm ska ta en titt på Ersta konferens och hotell som har en av Södermalms vackraste vyer. Arbetet är non-profit och all vinst går till utsatta människor.

Varje rum är personligt och inget är det andra likt. De har alla en anknytning till den historia som det inretts efter. Det finns både rum med eget badrum och rum med delat badrum i korridoren. Alla rum har teve men Wi-Fi finns enbart i lobbyn. Hotellet är KRAV-certifierade och erbjuder en ekologisk frukostbuffé.

Se utbud av rum / Boka