Scandic på medborgarplatsen

Scandic Medborgarplatsen ligger mitt i Söders hjärta. Här har du en uppskattad bar & bistro och nära till Götgatan, Slussen och Södermalms uteliv.

Se lediga rum

Hitta hit


 

Rummen

Här finns både enklare standardrum och stora sviter med lyxig interiör. Standardrummet är 15 – 17 kvadratmeter stort och kommer med en Queen size-säng eller två separata enkelsängar på 90 cm. Den största sviten, Master Suite, är mellan 40 och 48 kvadratmeter stor, och har en King size-säng. Mellan de två storlekarna finns familjerum och mindre sviter.

Restaurangen

Här hittar du Cocktailbaren, Lilla hotellbaren och Bistro Malmen. Bistro Malmen serverar en meny där råvaror och smaker har influenser av allt från det skandinaviska köket till köken hos medelhavsländer. Rätterna beskrivs av Scandic som ”lekfulla tolkningar av traditionella klassiker”.

 

Dubbelrum på scandic medborgarplatsen

 

I närheten av Scandic Medborgarplatsen

Hotellet ligger ganska centralt i Stockholm, och du har inte alltför lång resväg till majoriteten av stadens sevärdheter och attraktioner. Dock finns det ett par attraktioner värda att ta upp, som inte ligger längre bort än några minuters promenad från Scandic.

Fotografiska museet

Fotografiska museet hör till en av de mest populära attraktionerna i Stockholm. Speciellt för den som är kulturintresserad. Här kommer regelbundet nya utställningar med omtyckta fotografer.

Fotografiska ligger vid Slussen, bredvid Viking Line-terminalen, på promenadavstånd från Scandic.

Göta Lejon

Göta Lejon ligger bara ett par minuter, till fots, från Scandic Medborgarplatsen. Det invigdes som en SF-biograf på 20-talet och var med sina 1 307 platser den näst största biografen i Stockholm.

Under 90-talet byggde man om för att bättre anpassa lokalen efter musikaler och teaterpjäser, vilket är det som oftast går att se här idag. Håll utkik på Göta Lejons hemsida för aktuella föreställningar att tajma ditt Stockholmsbesök med.

Utelivet

Södermalm är känt för sitt uteliv. Runt hörnet har du flertalet populära krogar och restauranger. Ca 100 meter bort ligger Götgatan, som huserar flertalet populära barer. På Götgatan råder stundtals trängsel på fredag- och lördagskvällarna, när festglada lokalbor och turister är ute.

Södra teatern

Södra teatern ligger på en höjd öster om Medborgarplatsen. På hemsidan ser du vilka evenemang som är på gång. Kolla upp vad som går när du är på besök i Stockholm. Ett tips är att gå öster om teatern och njuta av den vackra utsikten. Härifrån ser du Djurgården, Gamla stan och Gröna Lund.

 

Södermalm

 

Kommunikationer

Scandic Medborgarplatsen ligger vid tunnelbanestationen Medborgarplatsen som ligger på den gröna linjen. Vid närliggande Slussen kan du byta till röd linje och ta bussar ut mot exempelvis Nacka och Värmdö.

Inom gångavstånd finns också Södra station, där pendeltågen går. Härifrån tar du dig till Stockholmsmässan på bara sju minuter.

Frågor & Svar

Finns någon parkering på Hotell Scandic Medborgarplatsen?

Hotellet har inga egna parkeringsplatser men ligger endast 100 meter från P-huset Medborgarplatsen.

Är det tillåtet att ta med husdjur till Hotell Scandic Medborgarplatsen?

Ja, hotellet erbjuder flera djurvänliga rum för dig som reser med en fyrfota vän

Är hotellet handikappanpassat?

Ja, hotellet har flera handikappanpassade faciliteter och rum, lämpliga för bland annat rullstolsburna. Samtlig personal är dessutom utbildad för att ta emot gäster med funktionsnedsättningar.