jambo kula

Hamburgare, Pizza, Husmanskost och Thaimat i all ära. Men visst är det kul att testa på något helt nytt ibland. I Stockholm finns restauranger från världens alla hörn och en av de restauranger som bjuder på det mer udda utbudet är Jambokula. Restaurangen drivs av Achan Engström som länge drömt om att öppna en egen östafrikansk restaurang och sedan tog möjligheten när den kom.

Här serveras klassiska afrikanska rätter från Östafrika bland annat Kenya och Tanzania. (Läs mer om Östafrikanska matkulturen här)

En mat som sätter smaker och kryddor i fokus. Men självklart kan styrkan varieras beroende på vem som ska äta maten. I bakgrunden spelas även ofta musik från Tanzania vilket skapar rätt känsla när maten serveras.

Utbud

Restaurangen:

På Kungsholmen ligger Lidnersplan 2 där restaurangen Jambo Kula ligger. Det tar inte många minuter att gå hit från tunnelbanan men kom ihåg att ringa och boka bord i förväg. Chansen att få en plats ökar betydligt då.

I restaurangen går det att köpa små rätter som tex. Sambusa, kebabspett och Chapati. Men för den som vill lyxa till det kan istället Lyxbuffé rekommenderas. Få så mycket du orkar äta av den östafrikanska menyn. En buffé som framförallt kommer fram vid bröllop och större fester.

Catering:

De som inte vill äta på plats kan beställa catering så länge som detta genomförs minst några dagar före festen. En härlig mat som sätter ”krydda” på festen.

Även med avhämtning:

Mellan tisdagar och söndagar går det även att komma förbi för hämtmat från Jambo Kula. Detta mellan 12 och 21.

Läs mer på jambokula.se

Karibu Sana !