Friends arena

Friends Arena är idag Sveriges nationalarena för fotbollslandslaget för herrar och den mäktigaste fotbollsstadion som finns i Sverige. Det är en multiarena som är byggd för att kunna ta emot ett flertal evenemang, sportevent och musikarrangemang.

Här finns sammanlagt ca 50.000 sittplatser vid sportevenemang och när det sedan byggs om för att vara konserter får man även in fler sittplatser och en del ståplatser vilket gör att arenan kan ta emot 65.000 personer.

Arenan öppnades 2012 men för den skull slutade inte byggandet i området. Bland annat byggdes Mall of Scandinavia som var klar 2015. De flesta som åker till Friends gör det för att se på fotboll eller gå på konsert. Men många åker även hit bara för att se den mäktiga stadion för att sedan ta en tur i arenastaden.

Friends Arena från sittplats

Friends – Främst fotboll

Det som Friends främst kännetecknas av är de fotbollsmatcher som spelas här.  Sedan Råsunda rivits 2013 flyttade AIK in på Friends med denna arena som hemmaarena. Här spelar även Svenska Herrlandslaget alla sina hemmamatcher vilket brukar vara de matcher som nästan alltid är slutsålda. Detta inte minst när det gäller EM-kval eller liknande.

Att arenan domineras av fotboll syns även på delar av innerväggarna. En pryds med Zlatan som på en av sina första matcher på stadion lyckades göra ett av historiens snyggaste fotbollsmål på svensk mark.friends arena från aik hemsida

Köpa biljetter

Beroende på vilka det är som spelar kan det vara olika svårt att få tag på biljetter. Är det en hemmamatch för AIK är det inte alltid slutsålt utan man kan relativt lätt få tag på en fotbollsbiljett på plats vid ingången till arenan. Det är även möjligt att köpa biljetter till AIKs hemmamatcher på Quick Star.  Vill man köpa de fysiskt kan man även göra det på TicNet-ombud. Detta finns på sex ställen runt om i Stockholm och ett i Täby.

Är det matcher där platserna troligtvis kommer att ta slut är det bättre att köpa  fotbollsbiljetter på nätet. Detta kan exempelvis göras via Ticnet eller någon av de återförsäljare som säljer paketresor ex buss och biljett.