Boka flygbuss till Skavsta flygplats från Stockholm Central. Det tar ungefär en och en halv timme från Stockholm och du har gratis tillgång till WiFi på vägen.

  • Billig busstransfer – 219 kr för vuxen
  • Biljett som gäller 3 månader
  • Direktbuss

Beställ biljett


Buss Stockholm – Skavsta 

Rutten går från Cityterminalen i Stockholm C. Cityterminalen ligger mittemot centralstationen i Klarabergsviadukten i City. Inga hållplatser passeras på vägen – bussen går direkt till Skavsta Airport, vilket tar ungefär 90 minuter.

Gratis WiFi ombord

Spara på mobildatan genom att använda WiFi-nätverket som finns på Vys alla bussar. Du ansluter genom att öppna din telefon, padda eller dator och välja det nätverk som heter ”Flygbussarna Free wi-fi” följt av bussens nummer. Vet du inte bussnumret kan du fråga föraren.

 Att använda Wi-Fi ombord är kostnadsfritt på Vys flygbussar. Kontrollera att du skriver in rätt bussnummer – så att du inte råkar koppla till bussen bredvid, som kanske är på väg till Arlanda.

Boka flygbuss till Skavsta – så gör du

Biljetter till Vys flygbussar är enkla att köpa online. Så här går det till

  1. Gå in på Flygbussarnas hemsida.
  2. På frågan ”Till vilken flygplats?” väljer du Skavsta Airport.
  3. På frågan ”Från vilken hållplats?” väljer du Cityterminalen.
  4. Tryck på ”Köp biljett”,
  5. Välj hur många biljetter du vill köpa, om det ska vara enkel eller tur och retur, samt hur många vuxna respektive barn som ska åka med.
  6. Klicka på ”Betala” och följ instruktionerna.

 Dubbelkolla att allting stämmer (avgång, hållplats och så vidare) innan du genomför köpet.

 

Hur ofta går bussen?

Busstabellen anpassas efter avgångarna. I skrivande stund är det ungefär tre till åtta avgångar per dag från Cityterminalen, men kan variera beroende på säsong.

Ett miljövänligt val

Vys bussar körs på (hydrerad vegetabilisk olja) HVO, som är en förnybar diesel. Den tillverkas av restprodukter från produktion av livsmedel (bland annat just vegetabiliska oljor samt annat avfall). I korthet är HVO biodiesel och anses vara snällare mot klimatet än fossila bränslen som ”vanlig” diesel eller bensin. Dessutom är det förnybart.

skavsta flygplats

Frågor och svar

 

Hur lång tid tar det med flygbussen till Skavsta från Stockholm?

Det tar ungefär 90 minuter.

Stannar bussen på vägen mellan Cityterminalen och Skavsta Airport?

Nej, den går direkt från Stockholm C till flygplatsen.

Tajmar bussarna flygen?

Ja, det är relativt få avgångar på Skavsta Airport och busstabellen är anpassad för att tajma dem. Det gäller även vid upphämtning – bussarna brukar gå ungefär 30 – 45 minuter efter att ett ankommande plan har landat.

Finns det Wi-Fi ombord?

Ja, det finns det. Du ansluter genom att koppla till nätverket ”Flygbussarna Free wi-fi” följt av bussnumret.