glasblåsningskurs

Lär mer om och prova på det gedigna hantverket glasblåsning. Under kursen, som ges i en unik glashytta, får deltagarna själva prova på att blåsa och forma en vacker glaskula.

  • Prova på att blåsa och forma glasmassa
  • Lär mer om hantverket glasblåsning
  • Besök i den unika glashyttan
Läs mer eller beställ biljett

Mer om glasblåsningen

Prova på det gedigna och kreativa hantverket glasblåsning. Under kursen får deltagarna lära sig mer om hur det är att blåsa och formge glas samt hur skärsax, pipor och andra verktyg används. Var och en får själv prova på glasblåsning och det färdiga föremålet, en glaskula, får givetvis tas med hem när den svalnat färdigt i kylugnen.

Kursen hålls i Kihlgrens Glashytta i Stockholm, med vacker utsikt över Mälaren. Både ateljén och kursen leds av Gunilla Kihlgren som varit verksam inom yrket i över 35 år. I glashyttan sker både formgivning och utställningar av glasprodukter och konstverk som tillverkats på plats. Flera av dom tillverkade produkterna har dessutom ställts ut runt om i både Sverige och andra delar av världen.

Praktisk information

  • Plats – Kihlgrens Glashytta, Hägersten, Stockholm
  • Tidsåtgång – Ca 1 timme
  • Åldersgräns – 7 års åldersgräns gäller
  • Klädsel – Lätta kläder rekommenderas, eftersom det är varmt i glashyttan. Lätta skor, till exempel sneakers, är att föredra.

Hitta hit:

Boka online eller köp presentkort

Glasblåsningskursen kan bokas online eller köpas som presentkort. Vid bokning online kan tillgängliga datum och tider ses direkt på hemsidan.

Läs mer eller beställ biljett

Vid köp av presentkort levereras det tillsammans med bokningsinstruktioner, en fin presentask och en personlig hälsning om så önskas. Leveransen av presentkortet sker inom 2–3 arbetsdagar och till valfri mottagare.


Frågor och Svar

Behövs några förkunskaper för att prova på glasblåsning?

Nej, det behövs inga förkunskaper.

Vad menas med lätta kläder?

Lätta kläder kan till exempel vara ett par jeans och en tunn skjorta eller långärmad tröja. Det är höga temperaturer i glashyttan och därför är det bra att tänka på att inte klä sig för varmt.

Går det att boka tider?

Ja, köp upplevelsen som presentkort eller boka direkt via hemsidan