Vilken upplevelse i Stockholm vill du prova? Vi listar allt från lugna stadsvandringar till adrenalinfyllda fallskärmshopp. Klicka dig in på passande kategori och hitta en upplevelse som passar dig.

1. Att göra med motor

Testkör en Ferrari i en halvtimme – eller kör gocart !  Om du vill göra lite mer fartfyllda aktiviteter kan vi tipsa om:

Se aktiviteter inom “Motor” här


natur

2. Att göra i naturen 

Teknik, musik eller historia? Stockholm har minst ett museum för alla smaker, åldrar och intressen. Exempel:

Se fler aktiviteter i naturen


3. Gå på museum

Teknik, musik eller historia? Stockholm har minst ett museum för alla smaker, åldrar och intressen. Exempel:

Se fler museum – Förboka biljetter online


4. Dryckesprovningar

Öl, te eller whisky? Det finns dryckesprovningar för de flesta smaker – men mest inom alkohol. De flesta kan bokas direkt online:

Se alla mat- och dryckesupplevelser


 

5. Stadsvandringar  

Gå en stadsvandring i en liten grupp. De flesta genomförs i Gamla Stan eller på Södermalm. Varför inte boka en privat guide?

Se stadsvandringar i Stockholm


gamla stan app

6. Stadsquiz

Via en stadsquiz lär du dig mer om Stockholm – via kluriga mordgåtor, pussel och rebusar.

Ett roligt sätt att upptäcka staden tillsammans med en vän.

Se Stadsquiz via App


bild på mat

 

7. Att göra på restaurang & fik

Upptäck Stockholms fik- och restaurangliv via unika upplevelser. Smakprovningar, fikapromenader och unika restaurangbesök kan bokas online!


8. Provskjut vapen

Prova på att skjuta med snipergevär, pistol eller pilbåge. En häftig upplevelse!

Se alla upplevelser inom skytte


9. Att göra i luften

Vill du upptäcka Stockholm från luften? Boka en tur med en luftballong eller kanske en helikopter?

Se alla upplevelser i luften 


räkbuffe på båt

10. Att göra på vattnet

Trivs du på eller i vattnet? Vill du uppleva Stockholms skärgård från sin bästa sida? Det finns en hel del att göra, som exempelvis:


11. Åk båt i Stockholms skärgård

Det bästa sättet att njuta av Stockholms skärgård är via en båttur. Välj gärna en där lunch eller middag ingår och ta med gott sällskap för ett par trevliga timmar.

Se alla båtturer i skärgården


Vad finns det att göra i Stockholm…

Vad finns det att göra i Stockholm? Ganska mycket – här tar vi upp aktiviteter efter intresse. Vi tar också upp stadens “måsten”.

“Måsten”

Det finns ett par klassiska sevärdheter som bör göras åtminstone en gång. Hit hör till exempel Kungliga slottet, Gamla stan och Djurgården.

Tre klassiska sevärdheter och attraktioner: 

 • Gamla stan. Gamla stan anses vara en av Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärnor. Här finns butiker, kaféer, museum och Kungliga slottet. Gamla stan upptäcks med fördel till fots. Önskar du guidning kan det vara bra att att känna till många av Stockholms stadsvandringar äger rum här.
 • Djurgården. På Djurgården finns några av de mest omtalade museerna och attraktionerna. Populärt här är till exempel Gröna Lund, Skansen, Vasamuséet och relativt nytillkomna ABBA-museet
 • Vasamuséet. Vasa är ett av världens mest omtalade vrak tillika ett av de mest kända museiföremålen i Sverige (enligt muséet själva). Du som är i Stockholm och inte har sett skeppet bör kanske passa på att bocka av det på listan.

bild på mat

Att göra inom “Mat och nattliv”

Nio restauranger i Stockholm har belönats med en stjärna i den ansedda krogbibeln Guide Michelin. Utöver så kallad fine dining finns enklare restauranger från världens alla kök, snabbmat, food trucks och restauranger med lite annorlunda upplevelser.

Vad gäller nattlivet finns en hel del att göra och upptäcka, där Stureplan nog är det mest kända. I området runt “Svampen” (vid korsningen Birger Jarlsgatan och Kungsgatan/Sturegatan) finns kända krogar och klubbar som Spy Bar, Sturecompagniet och Riche. Är du här på en fredag- eller lördagkväll är chansen att det vimlar av folk.

Tre tips – Saker att göra i Stockholm gällande mat- och nattliv: 

 • ICE BAR – Ät och drick gott på ICE BAR för en annorlunda upplevelse.
 • Takbarer – Testa någon av stadens takbarer. Stockholm Under Stjärnorna vid Brunkebergstorg är ett populärt alternativ och centralt beläget. Högst i Stockholm är nog Sjöstaden Skybar i Hammarby Sjöstad – den ligger dock en liten bit bort från city.
 • Pubar – Är Stureplan för “flashigt”? Testa Mosebacke på Söder om du vill ha lite mer avslappnad stämning, sjöutsikt och live-musik. Patricia är en populär klubb på Södermalm.

gatumusiker

Kultur – Musik- och festivaler

De största kulturhändelserna i Stockholm sker under sommaren. Det kan vara värt att planera resan för att tajma det med något av dessa. Utöver dem finns museum och utställningar som kan besökas året runt.

Tre tips – Saker att göra i Stockholms kulturliv. 

 • Kulturnatten. Kulturnatten brukar hållas i sena april. På kvällen öppnar kulturverksamheter över hela staden upp sina portar och bjuder på fina kulturupplevelser. Tiderna är mellan 18:00 och 24:00 – men för den som vill hålla på längre fortsätter Kulturnatten ända in på småtimmarna på Skeppsholmen.
 • Kulturfestivalen. Kulturfestivalen lockar årligen miljontals besökare. Den hålls på en centralt belägen plats i city (exakt var varierar från år till år) och huserar välkända artister som exempelvis The Hives och Seinabo Sey.
 • Gröna Lunds sommarkonserter. För den som gillar musik finns det mycket att göra, och det är definitivt värt att titta på Gröna Lunds konsertutbud för året. Det är relativt billig entré och det är inte sällan stora namn som spelar på Stora Scenen. För år 2024 är välkända namn som Nelly Furtado, Sam Smith och Deep Purple inbokade.
 • Gå på teater. Den som gillar teater kan hålla utkik efter aktuella föreställningar på teatrar som Dramaten, Göta Lejon, Oscarsteatern och Vasateatern.
 • Konstmuseum. För bildkonst är Fotografiska Muséet vid Slussen att rekommendera. Andra populära konstmuseum är Liljevalchs (Djurgården) och Moderna muséet (Skeppsholmen).