Flyga Helikopter i Stockholm

helikopter upplevelse stockholmEn upplevelse man sent kommer glömma är att åka en helikoptertur över Stockholm.

Med start från Bromma flygplats får man en guidad tur över Stockholms olika stadsdelar. Några kända kännetecken man ser från luften är Globen, Stadshuset och Kaknästornet med flera. Då man flyger i höjd med fåglarna på 500 meters höjd ovanför marken ser man staden ur ett helt annorlunda perspektiv som slår andan ur de flesta.

Varje helikoptertur tar cirka 20 minuter och man kan välja mellan att åka ensam eller med två eller tre vänner. Åker man tre personer kan man dessutom välja mellan de ordinarie 20 minuterna eller en längre tur på 45 minuter.

Turerna har, oavsett tidsgräns, en genomgång med förberedelser innan avfart beroende på vilket paket man valt. Detta kan vara bra för de som känner rädsla inför att flyga uppe bland molnen. Priserna ligger på strax under 1000 kronor per person, utom vid 45 minuter  turen då den totala kostnaden hamnar på ca 5 500 kronor. Dessutom är det bra att veta att alla priser är paketpriser, så att man kan välja mellan det paket som passar en själv och ens plånbok bäst..

boka här

Innan helikoptern flyger iväg över huvudstadens alla delar får man som passagerare vara med om olika saker en helikopter kan åstadkomma, så som att hovra bakåt, stå still i luften och att manövrera helikoptern i olika riktningar. Alla helikoptrar är antingen tre- eller fyrsitsiga.

Det går att åka turerna året runt, det enda kravet är att varje person som åker väger under 90 kilo. För de som vill åka en extra speciell åktur går det att kombinera turen med exempelvis ett företagsevent, en svensexa, ett jubileum eller annat. Om så är faller går det enkelt att kontakta arrangörerna för bästa pris och hjälp med idéer för bästa möjliga upplevelse.

Se aktuellt erbjudande gällande helikopterflygning över Stockholm här

Se övriga helikopterupplevelser här