tandemhopp fallskärm

Köp presentkort på tandemhopp med fallskärm över Stockholm. En grym “fritt fall” upplevelse…

  • Tandemhopp i Stockholm, Uppsala, Gävle m.fl
  • 4,8 av 5 i kundomdöme
  • 1 års giltighetstid

3 500:-

Beställ här

Så här går det till att hoppa tandemhopp

När du kommer till flygfältet kommer du att bli emottagen av tandempiloten eller den hoppledare som ansvarar för hoppningen den dagen.

Instruktören kommer att ha en genomgång av utrustning, uthopp från flygplanet, det fria fallet, skärmfärden och landningen för dig, allt för att du ska känna dig säker och veta vad som händer.

När du är redo kommer ni att ge er iväg i ett flygplan som tar er upp på några tusen meters höjd. Under flygningen har du tid att gå igenom hoppet en gång till med din tandempilot samt njuta av den fantastiska utsikten. Då planet kommer upp på rätt höjd kommer ni att tillsammans lämna flygplanet.

Först kommer ni att falla fritt i cirka 45 sekunder varpå instruktören löser ut fallskärmen. När fallskärmen har vecklat ut sig och bromsat upp er följer en mäktig känsla av att stilla sväva över landskapet under tiden som ni flyger en liten tur över hoppfältet. Hoppet tar totalt cirka fem minuter.

Oftast är landningen väldigt mjuk och många beskriver det som att kliva ner från en stol.

Mer information om upplevelsen

Fallskärmshopp (tandemhopp) i Stockholm bokas som presentkort. Detta används sedan för bokning av passande dag och tillfälle.

Tandemshoppning passar de flesta som är över 18 år och fullt friska. Du behöver inga särskilda förkunskaper för att hoppa fallskärm tillsammans med tandempilot. Det du däremot behöver är bekväma kläder samt skor som inte ramlar av fötterna. Är det lite kyligare ute bör du klä dig lite varmare.

Du köper ett presentkort på tandemhopp

Oavsett om ni är ett kompisgäng som alla vill prova hoppa fallskärm eller om du är ensam och vill uppleva detta så köper ni ett presentkort per person. Med hjälp av presentkortet bokar du sedan din upplevelse via hemsidan på ett ledigt datum som passar dig.

  • Orter – Presentkortet gäller för fallskärmshoppning i Stockholm och 7 andra orter runt om i landet
  • Utrustning  – All utrustning du behöver för att genomföra ditt fallskärmshopp ingår.
  • Instruktörer – Erfarna instruktörer har genomgått Fallskärmsförbundets tandempilotsutbildning, har minst 7 år i sporten och minst 800 hopp under sin karriär – inga duvungar alltså!
  • Försäkring – Du är försäkrad via Svenska Fallskärmsförbundet under ditt hopp
Beställ här

Väderberoende – Vad händer om…

Fallskärmshoppning är en väderberoende aktivitet. Det innebär att även om du bokat in ett datum finns det en risk att hoppet blir inställt. I detta fall kommer du få möjlighet att boka in ett annat datum framöver. Planerar du ett fallskärmshopp bara någon dag framöver kan väderleksguider för Stockholm användas för att se sannolikheten för hoppet blir av eller inte. Känner du dig osäker bör du kontakta arrangören så förklarar de vid vilka tillfällen som hoppen kan bli inställda.

Även i andra städer

Värdebeviset som köps, via länken ovan, kan växlas in till fallskärmshoppning i ett flertal olika städer. Hur ser väderleken ut i Uppsala under den dag du vill hoppa? Är det ett alternativ att boka där istället? Värdebeviset kan  användas i Stockholm, Borlänge, Gävle, Sundsvall och Uppsala.


FAQ

Hur lång tid tar hoppet?

Hoppet tar minst 30 sekunder och du faller i ca 200 km/h

Vad händer om jag inte vågar...

Det går att byta presentkortet till annan upplevelse förutsatt att den inte en upplevelse redan bokats med presentkortet

Går det att beställa filmning?

Ja, foto eller film kan beställas som tillval. Det sker på plats