bromma flygplatsÄven om Bromma Flygplats inte kan ses som en sevärdhet eller turistattraktion i Stockholm så är det en av de platser som extremt många turister besöker. Orsaken är att det är den tredje största flygplatsen i Sverige och att många som flyger inrikes just kommer till Stockholm via Bromma Flygplats.

In till stadskärnan är det bara 9km vilket gör att det är både enkelt och snabbt att ta sig både till och från flygplatsen vid resa. Varje år reser ca 2 miljoner passagerare via Bromma.

Boka Flygresan

Det är framförallt inrikesflyg som trafikeras via Bromma Flygplats även om några få linjer även går till utrikesdestinationer. Oavsett var man vill åka kan biljetter köpas via flera olika vägar:

  • På plats på flygplatsen: Detta är däremot inte någon rekommendation då priset blir betydligt högre än om man bokar längre i förväg.
  • Via flygbolagens hemsidor: För den som vet vilket flygbolag man vill flyga med kan bokning ske via detta flygbolags hemsida. Till Bromma trafikerar exempelvis Sundsvallsflyg, Golden Air och Blekingeflyg.
  • Jämförelsesidor: Det finns flera sidor på nätet som jämför pris på flygresor. Var däremot uppmärksam på vilka flygbolag som de samarbetar med då alla jämförelsesidor inte alltid har alla flygbolag.

Vår rekommendation: Boka en billig resa via Flygresor.se – Vi har än så länge enbart testat och recenserat denna tjänst. Inom kort kommer vi även att recensera andra resesajter som erbjuder resor till Stockholm. (Uppdatering av text kommer)

Vandrarhem & Hotell nära Bromma Flygplats

Eftersom flygplatsen enbart ligger 9 km från stadskärnan och ”mitt i” Bromma finns ett flertal hotell att välja mellan som är mycket nära flygplatsen. Allra närmast ligger däremot Best Western Plus Sthlm Bromma. Det är gångavstånd till terminalen vilket gör att du kan äta din frukost i lugn och ro och gå från hotellet ”30 minuter innan du lyfter” –

boka hotell

Vill man bo billigare finns 4 Rum Bed and Breakfast. Ett trevligt vandrarhem som bara består av fyra rum. Så det gäller att boka i tid om man vill få ett rum. Alla rum har egen toalett och dusch samt tillgång till pentry. Ett mycket bra boende för de som vill spara resepengarna till resan istället för att lägga dem på ett dyrt hotellrum.

Se alla boenden i Bromma.