kitesurfing

I Stockholms skärgård finns möjligheten till ett flertal olika vattensporter. En som är relativt ny är kitesurfing. Idag finns flera föreningar som intresserade kan gå med i samt företag som erbjuder kurser i sporten.

Beställ presentkort

Vad är Kitesurfing?

Kitesurfingens historia är inte speciellt lång. Sporten utvecklades på 70-talet i Holland och har sedan dess spridit sig över världen. Främst blev sporten populär på 90-talet då nya material började användas vilket skapade förbättrade förutsättningar.

Då det inte är en sport som helt är organiserad i olika föreningar är det svårt att veta hur många som utövar sporten men ca 1,5 miljoner utövare är en relevant gissning som även anges av folk inom branschen.

Den stora fördelen med Kitesurfing mot vanlig surfing är att det inte krävs speciellt mycket vind för att det ska vara möjligt att flyga fram på vågorna. Genom att variera storleken på draken som används utifrån väderlek kan man därmed njuta av sporten under de flesta dagar. Detta förutsatt att det inte är allt för vindstilla förståss.

Kort sagt handlar det alltså om att surfa – men att farten fås genom ett segel.

kitesurfing

Gå Kurs i Stockholm

Att bara hoppa upp på en bräda och testa Kitesurfing är inte något som rekommenderas. I alla fall inte så länge som man inte har erfarenhet av surfing i bagaget. Då rekommenderas istället att man går en kurs i Kitesurfing. Det finns både längre och kortare kurser beroende helt och hållet på förkunskaper och vilken nivå man vill nå. Många företag har även både nybörjarkurser och fortsättningskurser. Som med alla sporter kan man alltid utveckla sig och bli bättre.

Får du inte nog av kitesurfing på sommaren? I så fall kan du även gå en Snökitesurfing kurs. Som på sommaren – fast på snö och is.