köra lamborghini

Vad prioriterar du när aktiviteter på semestern ska planeras in? Stillsamma besök på museum eller adrenalinfyllda actionupplevelser? Är det adrenalinet som önskas kan definitivt en rekommendation vara att boka in en provkörning av en Lamborghini (eller annan sportbil).

  • 8, 15  eller 30 min
  • 0-100 på 3,2 sekunder
  • Upplev 610 Hk

995 kr

Köp värdebevis

Så går det till:

Boka först tid och dag i förväg. I vissa fall finns det även drop in tider men detta är mer undantag än en regel. Väl på plats kommer instruktörer att gå igenom allt på bilarna och vad man bör tänka på som chaufför. Oavsett när man har frågor så finns erfarna förare att fråga.

Sen bär det av mot motorvägen (i vissa fall på motorbana) där man får känna på sportbilens rejäla krafter. Ha koll på hastighetsmätaren för i dessa bilar känns höga hastigheter inte alls i samma grad dom i vanliga personbilar.

De flesta provkörningar är på 15 eller 30 minuter och man åker alltså då tillbaka till utgångsplatsen när provkörningen är klar. Kom ihåg körkortet när körningen ska bli av. Självklart är det nolltolerans mot alkohol, alkoblås förekommer.

Även kombivarianter:

Det finns ett flertal sportbilar man kan köra i Sverige. Vi har valt i denna text lyfta fram Lamborghini men det finns exempelvis även möjlighet att köra Ferrari – eller bägge… Vissa företag har kombipaket där föraren får köra bägge sportbilarna (ca 15 minuter vardera).

Pris:

Priset beror främst på hur länge man vill provköra sportbilen. De lägsta priserna ligger på kring 500kr och sedan finns det även betydligt högre. Ett exempel är ett företag som låter föraren köra bilen i 40km vilket då kostar närmare 2600kr. Men då ska tilläggas att det inte bara är förartid utan även genomgång av bilen som ingår inför avfärd.