upplevelser för två i stockholm tips

Boka en uppleveles för två i Stockholm – Romantisk, Äventyrlig eller Smakfull? Vi listar 9 alternativ som passar för två att utföra tillsammans.

1. Baka polkagrisar i Gamla Stan

Att baka polkagrisar tillsammans är en annorlunda upplevelse. Boka era platser online och baka sedan i en grupp. (Går ej enbart på två)

Varar i: 1 – 2 timmar

Pris: Från ca 500 kr

  Beställ


gamla stan självguidad tur

2. Privat stadsvandring – bara ni två

Boka en guide som bjuder på en privat visning av utvalda delar av Stockholm – Bara för er två. Berätta i förväg om ni exempelvis vill upptäcka Gamla Stan, Södermalm eller Stockholms udda pubar…

Varar i: Bokas i minst 2 timmar

Pris: Från 1200 kr

Beställ

3. Paddla SUP – Bara ni två

Hyr SUP och paddla tillsammans i två timmar kring Långholmen på Södermalm. Genomgång av hur ni hanterar en SUP ingår vid uthyrningsplatsen.

Varar i: 120  minuter

Pris: Fr 270 kronor per person

Beställ

tur på segway

4. SEGWAY – i liten grupp

Åk på en guidad Segway-tur i en liten grupp. Lär er att hantera en häftig Segway och glid ljudlöst framåt. Roligt att göra tillsammans.

Varar i: Ca 2 timmar

Pris: Ca 625 kr per person

Språk:  Engelska

Beställ

gamla stan app

5. Självguidad klurig tur – Upplevelser för er två

En digital stadsvandring som kombinerar utmaningar, fakta och guidning. Ett interaktivt äventyr väntar för hela familjen.

Varar i: 1,5-2  timmar – men gå i valfri takt

Pris: Ca 125 kr

Språk: Svenska & Engelska

Beställ

fotosession

6. Privat fotosession – Spara minnen tillsammans

Boka en proffsig fotograf som tar bilder på er med kända statyer, hus eller annan miljö från Stockholm. Kan bokas för 30 minuter eller 120 minuter. Bilderna levereras digitalt.

Varar i: 30 eller 120 minuter

Pris: Ca 2300 kr

Beställ

7. Skärgårdstur med buffé

Under tre timmar åker ni med på en båt i Stockholms skärgård. Njut av brunchbuffé, dessert, fin utsikt och en upplevelse tillsammans ni två. Turen startar på Strandvägen 8.

  • Varar i: 3 timmar
  • Pris: Ca 595 kr
Läs mer / Beställ

8. Champagneprovning – under Stockholms broar

Njut av en champagneprovning – och en härlig båttur. Under en timme åker ni under Stockholm broar och ser den vackra inre skärgården.  Champagne och ost ingår.

  • Varar i: 75 MinPris: Ca 1400 kr
Läs mer eller boka plats

9. Paddla kajak i city – Bara ni två

Hyr två kajaker och upplev Stockholm från vattnet. Går att boka 2 – 4 timmar. Hämtas och lämnas på Pipersgatan 45 (Arrangör är Adventure Café i närheten)

Varar i: Ca 1- 4 timmar

Pris: Ca 370 kr per person

Språk:  Engelska / Svenska

Beställ

silversmide

10. Prova på silversmide

Prova på silversmide tillsammans. Lär er grunderna i att skapa smycken och annat i silver. Självklart får ni ta hem det som tillverkas.

Varar i: Ca 4 timmar

Pris: Ca 1000 kr per person

Språk:  Svenska

Se datum och priser

 


Upplevelser för två

Det finns en mängd olika upplevelser för två i Stockholm, som kan passa med exempelvis en partner eller en vän. Här kan ni uppleva allt från storstadspuls och krogliv, till natur och kultur.

bild på mat

Kulinariska upplevelser

Sedan sommaren 2022 har Stockholm nio restauranger som har belönats med minst en stjärna i ansedda Guide Michelin. Bland de mest kända kan Operakällaren, Franzén och Ekstedt nämnas.

Ett bra sätt att se Stockholms krogscen är genom en stadsvandring med inriktning på mat. Ett exempel är Matmilen, där deltagarna får gå en förbestämd rutt i egen takt. Det finns dock inte bara finkrogar att upptäcka – här finns till exempel internationella restauranger från världens alla hörn, en isbar och en bred variation av snabbmat.

Missa inte: Restaurangen på isbaren för en annorlunda upplevelse.

historia

Historiska upplevelser för två

För den som vill upptäcka Stockholms historia är Gamla stan ett måste. Det är en av Europas största och bäst bevarade stadskärnor från medeltiden och är upptagen på Unescos världsarvslista sedan 1997. Dessutom får det nog klassas som en av Stockholms främsta attraktioner överlag.

Stadsdelen upptäcks bäst till fots. Att promenera runt på egen hand ger en fin upplevelse, men för att få ut så mycket som möjligt kan en stadsvandring rekommenderas.

Missa inte: Restaurangen Lasse i Gatan, som tar er tillbaka i tiden till 1700-talets Sverige.

natur

Upplev naturen tillsammans

Om du och ditt sällskap gillar natur bör Djurgården upptäckas. Trots sin närhet till stadskärnan bjuder ön på ett lugn som vanligtvis förknippas med landsbygden. Här finns det till exempel möjlighet till yogaklasser ute i naturen och after work i skogen. Det finns också kreativa naturguidningar året om.

För er som gillar större skogar finns Tyresta Nationalpark. Det är ett av de största orörda skogspartierna i Sverige utanför fjällvärlden, och ligger bara ungefär 40 minuter från innerstaden.

Skärgården bör också nämnas här. Här finns över 30 000 öar och kobbar som kan upptäckas med båt. Ett stadsnära utflyktsmål är Fjäderholmarna (där även ölprovning kan bokas). Båtar går från kajen vid strandvägen.

Missa inte: Att paddla kajak i innerstaden.

Kultur

För er som gillar kultur och konst kan Moderna museet och Liljevalchs rekommenderas. Ett förslag är att gå på Liljevalchs på Djurgården och sedan ta båten över till Skeppsholmen, där Moderna Museet ligger. Båtturen är billig (körs av Stockholms lokaltrafik) och bjuder på vackra vyer över Gröna Lund, Östermalm, Gamla stan och Södermalm längs vägen.

Vad gäller musik brukar scener som Fasching vara uppskattade. Här hålls regelbundet jazzkonserter, men även andra genrer spelas här. Berwaldhallen eller Kungliga Operan är alternativ för de som uppskattar mer klassisk musik.

Generellt kan man säga att kulturutbudet varierar en hel del beroende på när du är här. Sommaren är högsäsong för kulturevenemang i Stockholm.

Större evenemang

Större evenemang under året, som du kanske kan tajma med din resa, är till exempel:

  • Kulturnatt Stockholm. Kulturnatten är en av årets höjdpunkter för kulturintresserade stockholmare. En kväll i April varje år, mellan 18:00 och 24:00, slår kulturverksamheter i Stockholm (museer, konsertlokaler, teatrar etc.) upp sina portar och bjuder på en härlig kväll. Fri entré för alla.
  • Pride. Pride är en stor fest i Stockholm och hålls varje sensommar. Paraden gås från Norr Mälarstrand och slutar vid Östermalms IP, där en stor fest också hålls.
  • Kulturfestivalen. En årligen återkommande festival som hålls mitt i city (på varierande platser). Kända namn som Seinabo Sey och The Hives lockar stora publiker. Förra upplagan hade 1,5 miljoner besökare.