monets trädgård

Köp biljetter och besök “Monets trädgård”. En extraordinär konstutställning som är en hyllning till Claude Monet.

 

  • Interaktivt – Upplev Monets mästerverk interaktivt
  • Tillfällig utställning – Har öppet till sista mars
  • Biljetter – Köp online, avboka senast 23:59 dagen innan besöket

Banbrytande upplevelse i konstens värld

“Monets garden” är inte bara en utställning; det är en portal till en annan värld. Besökare bjuds in att stiga in i en 360-graders miljö som väcker Monets mästerverk till liv genom en symfoni av färg, ljud och ljus. Genom en harmonisk sammansättning av installationer, dynamiska projektioner och omslutande musik, skapas varje verk till en helhetsupplevelse.

Över 100 000 besökare!

Utställningen har haft över 100 000 besökare och fick, på grund av stort intresse, förlänga dess utställningsperiod. I Stockholm finns möjlighet att se utställningen fram till sista mars. Därefter flyttar den vidare till Malmö.

Tre upplevelserum

Monets Garden är uppbyggt av tre upplevelserum:

  • Studion – Det var i studion som Monet skapade hans mästerliga verk. I detta upplevelserum ligger fokus på Monets teknik och tema. En unik upplevelse utlovas som mixar ljus, vind och vatten.
  • Trädgården – Välkommen till trädgården i Giverny, Normandie. Via digitala illusioner känns det som att vi besöker konstnärens trädgård!
  • Utställningsrummet – Se, upplev och känn på Monets konstverk. En mäktig känsla att verkligen komma nära inpå konsten.
Beställ biljetter online

Hitta hit

Utställningen Monets Garden hittas på Djurgårdsbrunnsvägen 14. Se Google Maps nedan för att se bilväg eller kommunal trafik. Undvik helst bil då det finns kraftigt begränsad parkeringsmöjlighet på Djurgården. Spårvagn är vad som främst rekommenderas.

Frågor och svar

Visas Monets tavlor upp?

De fysiska tavlorna är inte på plats – tanken med utställningen är att ge möjlighet att upptäcka Monets verk på ett helt nytt sätt

Hur lång tid behöver jag för utställningen?

Museet rekommenderar ungefär 60 minuter för att uppleva utställningen. De understryker att besökaren gärna får stanna längre än så. Den videoloop som finns i utställningsrummet är ungefär 45 minuter lång.

Kan jag ta med småbarn?

Rekommenderad ålder är från sex år. Barn under fem år har visserligen fri entré, men det finns ljus- och ljudeffekter som inte är passande för mindre barn.