Kungliga Operan i Stockholm ger svårslagna känsloupplevelser genom föreställningar av operor och baletter i världsklass. Dessutom i anrika lokaler med kunglig glans.

En historisk Opera i hjärtat av Stockholm

Kungliga Operan, eller Operan som den också kallas, ligger mellan Gustav Adolfs torg och Kungsträdgården på Norrmalm i centrala Stockholm. Det är Sveriges nationalscen för operor och balettföreställningar och har ett historiskt ursprung med sin början redan 1773, då den grundades av Kung Oscar III.


Reklam: Lenders listar Sveriges billigaste lån


Hotelltips vid Kungliga Operan

 

Scandic Haymarket Hötorget

Hotelltips – Scandic Haymarket

Var? Hötorget i City

I närheten: Stureplan, Kungliga Operan, Drottninggatan m.m.

 Se lediga rum / Boka

 

600 människor jobbar på Operan

Drygt 600 människor har sin anställning på Kungliga Operan. Av dem räknas ensemblen, ledningen men också alla de bakom kulisserna som gör ett enastående jobb för att producera föreställningar i världsklass, här finns tveklöst några av Sveriges skickligaste tekniker, ljussättare och scenografer inom scenteknik, för att inte tala om alla begåvade hantverkare, sömmerskor, esteter och kreatörer i kostymateljén eller mask- och perukateljén. Listan på alla som behövs för en enda föreställning kan göras mycket lång, och ger en förförståelse för den höga kulturella kvalitén av den upplevelse man ska betrakta.


Se större utbud av Underhållning i Stockholm kommande månaderna


Kungliga operans kör

Sedan starten 1773 har här funnits en kör. Kungliga Operans kör är därför en av världens äldsta körer. Den har omkring 60 professionella sångare och är därför också en av Sveriges största körer. Kören har vunnit priser för sin höga kvalité och fantastiska skicklighet.

Unga på Operan

Unga på Operan är Kungliga Operans utåtriktade verksamhet för barn- och ungdomar för att locka dem in i Operans och balettens världar. Här pågår också Skapande skola-projektet som innefattar alltifrån workshops med ett fåtal, till längre projekt tillsammans med en hel skola.

Kultur för alla

Att uppleva kultur av hög klass borde uppskattas av alla människor. På Operan i Stockholm är också alla välkomna från stora till små, enskilda eller familjer. Genom att studera Operans imponerande kalendarium hittas något för alla.