Body Flight Stockholm

Vill du uppleva hur det känns att falla fritt – utan att behöva hoppa från ett flygplan? Testa på Bodyflight i Stockholm  – Sveriges första vindtunnel låter vindar på upp till 200 kilometer i timmen dig sväva i två minuter, något som garanterat lockar fram en wow-känsla och pirr i magen.flyga i vindtunnel i stockholm

boka härSå går Body Flight till

Det första du kommer att få göra när du kommer till anläggningen är att checka in i receptionen. Där kommer du också att hämta den utrustning du ska bära (bl.a. overall och hjälm).

Efter att du har checkat in kommer du att hälsas välkommen av en instruktör. Efter ombyte kommer du sedan att få en teoretisk genomgång av turen. Därefter kommer ni att gå in i lufttunneln och börja flyga. Instruktören kommer att finnas med under hela turen, som varar i 120 sekunder. 120 sekunder motsvarar samma tid som det fria fallet under hela tre stycken fallskärmshopp från 4000 meters höjd.

Uppleva vindtunneln

Vindtunneln, som är Sveriges första (och världens högsta i sitt slag dessutom), drivs av fyra stora och starka fläktar. Fläktarna ger ifrån sig luftströmmar som kan nå upp till en hastighet på hela 300 kilometer i timmen. De som ska flyga för första gången får dock sväva på luftströmmar med en hastighet på 200 kilometer i timmen.

Vindtunneln – snabbt om

  • Drivs av fyra fläktar med en samlad styrka på 2500 hk.
  • Luftströmmar med en topphastighet på 300 km/h.
  • Har en diameter på 4,3 m.
  • Är 22 meter hög, varav 5 meter är glas där åskådare kan se in.

När? Året runt

Var? Stockholm

Pris: 695 kronor per personboka här

Att tänka på

För att få flyga krävs det att du inte är påverkad av alkohol eller droger. Åldersgränsen är 4 år och minderåriga behöver en underskrift från målsman. Den som flyger får inte väga mer än 120 kg, vara gravid, ha nack- rygg- eller axelbesvär, hjärtproblem eller gips.