Boka in dig på en glassprovning i centrala Stockholm. Provsmaka och lära dig mer om alla tänkbara smaker av dagsfärsk och krämig gelato, italiensk glass, som tillverkats direkt i på plats.

Kortfakta:

 • Provsmakning av färsk glass
 • Lär dig mer om Gelato
 • Erfarna guider

395 kr per person

Beställ här

Mer om glassprovning 

Att delta i en glassprovning innebär inte bara en massa glassätande, utan man får också lära sig en hel del. Under ca 1–1,5 timmar får du tillsammans med resten av deltagarna prova på en mängd olika glassorter och smaker, samtidigt som du får lära sig mer om hur glassens tillverkningsprocess går till. Bland annat hur tillverkarna tänker kring smaksättning och så vidare – en spännande och lärorik upplevelse för den som intresseras av goda smaker.

Glassprovningen i Stockholm utförs på Gelateria Amore, en familjedriven gelateria med stor passion för hantverket gelato – som inte är vilket glass som helst. Deltagaren har mycket att lära om det italienska hantverket under besöket och kommer gå därifrån både mätt, belåten och med nya kunskaper inom glasstillverkning. Familjen har 10 års erfarenhet av att både tillverka gelato men också att experimentera fram perfekta, spännande och annorlunda smaker.

Hitta hit

Glassprovningen genomförs hos Gelateria Amore som ligger på Långholmsgatan 5.

Viktigt att veta om aktiviteten

 • Tillgänglighet
  Upplevelsen finns bara tillgänglig under utvalda datum under perioden juni – oktober.
 • För dig med allergi
  Lider du av nötallergi eller allvarlig överkänslighet mot andra produkter bör du inte delta i glassprovningen. Alla smaker görs i samma glassmaskin och spår av nötter, mandlar och annat kan finnas.
 • Utförs i grupp
  Upplevelsen avser en person och utförs tillsammans med andra deltagare.
 • Åldersgräns
  Minsta tillåtna ålder för att delta är 10 år.

Presentkort på glassprovning

För att prova på glassprovningen på Gelateria Amore i Stockholm köps upplevelsen som presentkort. Efter köpet har du 14 dagars bytesrätt och kortet måste lösas in inom ett år efter inköpsdatum. Perfekt att ge bort i present till glassälskaren, eller varför inte till sig själv när du gjort sig förtjänt av något riktigt gott.

Beställ här

göra glass recension