Sociala medier möter museum på “Selfie museum” – Youseum. Här kan besökarna kan ta snygga selfies och andra bilder i olika miljöer och samtidigt lära sig mer om ansvar och beteenden på internet.

    • Köp biljetter online – slipp kön
    • Guidad tur ingår
    • Kreativt och inspirerande för hela familjen

Youseum Stockholm

Youseum erbjuder lekfulla och kreativa miljöer som passar för både stora och små som vill ta selfies och andra snygga bilder. Museet har i dagsläget 15 unikt designade rum med häftiga detaljer – så som speglar, lampor, illusioner och bollhav.

“Selfie museum”

Ta bilder med dom utplacerade kamerorna som redan finns i rummen genom att använda den blipp som delas ut vid ankomst, eller använd din egen kamera eller mobilkamera för att fota bilder och spela in videos. Om museets kameror används skickas bilderna direkt till en önskad mobiltelefon.

Guidad tur

Den guidade turen tar ca 1,5 h men gästerna är välkomna att stanna så länge dom vill. Runt om i museet finns olika frågeställningar utplacerade för att besökarna ska ges en chans att reflektera och fundera – bland annat kring ansvar och beteenden på sociala medier och vikten av att vara snälla mot varandra och att sprida kärlek i stället för hat.

Praktisk information

Youseum ligger i Westfield Mall of Scandinavia i Solna – ca 7 minuter från Stockholm City med pendeltåg. För den som reser med bil finns gott om gratis parkeringsplatser utanför köpcentret.

Museet håller öppet alla dagar i veckan och biljetter kan köpas både online och på plats. Youseum är rullstolsanpassat och upplevelsen som museet erbjuder passar för alla åldrar. Barn under 12 år måste dock ha vuxet sällskap med under besöket.

Om Youseum

Youseum är skapat med inspiration från Instagram-museet The Dream Machine i New York som startades 2018. Det var nämligen efter ett besök där som en av grundarna till Youseum, Koen Derks, fick sina första tankar om att skapa ett liknande museum men där det även skulle finnas plats för några av vår tids största frågor, rörande bland annat identitet, miljö och inte minst – effekterna av sociala medier.

Selfie museum sprider sig…

Drygt ett år efter besöket i New York öppnades dörrarna till Youseum i Amsterdam, där gästerna bjuds på en kreativ och intressant upplevelse – där fokus både ligger på att ha roligt och att reflektera över den omvärld som vi lever i idag. Sedan dess har man expanderat till flera städer runt om i Europa – och på den vägen är det.

Köp biljetter online

Biljetter kan köpas online i förväg. Därmed går det snabbare att komma in  på plats. Avboka upp till 24 timmar innan och få pengarna tillbaka.