Ett besök på ett spa behöver inte innebära att man måste bo på spahotellet två nätter och vara borta hela helgen. För många kan det räcka med några timmar för att hitta skön avkoppling och lugn. Det är där som dagspa fyller sin stora funktion. I Stockholm finns en rad olika spaanläggningar som erbjuder dagspa. Ett axplock är följande:

SelmaCitySpa:

I en ovanligt ”glad” miljö hittar semesterfiraren eller stockholmsbon lugnet på detta spa. Vitt, fräscht och modernt är ord som speglar inredningen – och en hel del lyx.

Självklart finns ett stort utbud av behandlingar och ett tips är duobehandlingar. Bli masserad samtidigt som din partner får massage på massagebänken bredvid. Här kan man verkligen prata om att ”vara tillsammans på spa”.

Ett måste är även den varma poolen som ger en storslagen utsikt över Stockholms centrala delar.

SelmaCitySpa ligger på Östra Järnvägsgatan 35 på toppen av Clarion Hotel Sign.

Elements Spa:

Nästa förslag på spa ligger även det i ett Clarionhotell – Clarion Hotel Stockholm. Ett spa med en tydlig inriktning mot yoga och specifikt ayurveda. Det handlar då inte bara om behandlingarna utan här finns även snödusch och infinitypool. Maten går även i den indiska inriktningen (varifrån ayurveda kommer ifrån).

För de som älskar yoga eller vill prova på något mer unikt spa är detta en rekommendation.

Sparadiset:

Välkommen till paradiset, ursäkta – sparadiset. Skillnaden är däremot inte speciellt stor. I alla fall inte om man tror att paradiset har tropiska badstränder och exotiska inslag. Det är nämligen vad som väntar besökaren på sparadiset. Bambu och andra exotiska växter skapar den exotiska och nästan djungelmässiga känslan i inredningen och bland behandlingarna finns inslag av kaffebönor och choklad…

Den som vill uppleva spaanläggningen på egen hand kan boka den privata ”hörnan” som är en liten privat relax i en del av anläggningen.

Uppenbarligen har sparadiset lyckas bra med sitt koncept för de finns idag på tre ställen runt om i Stockholm. Däremot har de något olika inriktning gällande tropiskt område de efterliknar. De tre anläggningarna finns på Ringvägen 84, Fridhemsgatan 66c samt Sibyllegatan 50b.

Dessa tre spaanläggningar har nämns utifrån att de vid ett tillfälle fått utmärkelsen ”Tre bästa dagspa i Stockholm”. Se även andra dagspa Stockholm