Det har länge gått att hyra ut sin bostad i Stockholm via olika förmedlingstjänster – nu har det startats flera företag som underlättar för privatpersoner att hyra ut sin bil. För dig som vill hyra eller hyra ut privat bil i Stockholm finns bland annat SnappCar och GoMore.

  • Hyr bil billigare än hos bilföretag
  • Hyr ut din bil och tjäna pengar. Försäkring ingår.
Se priser hos SnappCar

Så fungerar SnappCar

För dig som hyr ut bilen

För att registrera sig som uthyrare krävs det bara att man skriver in registreringsnumret på bilen, fyller i dagskostnaden för bilen, väljer när den är tillgänglig och sedan gör SnappCar en kontroll av bilen och ägaren.

För dig som vill hyra bil privat

För att hyra en bil registrerar sig den som vill hyra en bil på sidan. Innan personen får hyra bilen har också ägaren rätt att kontakta och prata med personen innan uthyrningen för att minska risken för bedrägerier och vårdslöst körande. Dessutom kan både kunden och ägaren sätta betyg på varandra på sidan för att underlätta vid nästa uthyrning.

Hur är det med försäkring?

Företaget har tillsammans med If en försäkring som skyddar både ägaren och kunden mot skador och trafikkostnader vid uthyrning. Den ligger ovanpå redan befintliga försäkringar, så vid en olycka är det den som kommer att användas i första hand.

Fördelar och nackdelar

+ Billigare

Största fördelen med SnappCar är att det är betydligt billigare än vanliga uthyrningsfirmor.

+ Bättre för klimatet

Det är bättre för klimatet att dela på bilar

+ Tjäna pengar

Man kan tjäna en slant på sin bil.

Risken

Det finns fortfarande risken för bedrägeri från kunden och det är inte säkert att försäkringsbolaget står för det. Troligen har inte heller den här typen av tjänst samma skydd som traditionella uthyrningsfirmor och risken för att betala med svarta pengar ökar.

Tillgängligheten

Slutligen är det också en fråga om tillgänglighet, SnappCar växer men omfattar fortfarande bara 2000 bilar. Även om de finns i stora delar av Sverige, är de av naturliga skäl fler i storstäderna. Om man bor ute på landet blir det därför oftast svårare att hyra en bil än för dem som bor i städerna.

Se priser hos SnappCar