Följ med på guidad tur på Katarinaberget. En 90 minuters tur där Södermalms historia beskrivs på flera olika sätt.

  • 90 Min stadsvandring
  • Kunnig guide som berättar om Södermalm
  • Boka tid online

245 :- för vuxen, 0 kr för barn

Se lediga datum

Om guidad tur på Katarinaberget

Denna guidade tur erbjuder en unik inblick i Stockholms historia och kultur, och den leds av kunniga guider som är fulla av fascinerande berättelser och lokalkunskap.

Stadsvandringen på Katarinaberget tar cirka 90 minuter och leds av en kunnig guide. Vandringen tar dig genom de charmiga kvarteren runt Katarinaberget, från Götgatan upp till själva berget via trånga gränder och vackra utsiktsplatser. Under vandringen får du höra spännande berättelser om områdets historia, byggnader och de olika livsöden som har utspelat sig där.

stadsvandring på katarinaberget

Under vandringen får du bekanta dig med en rad intressanta karaktärer och händelser. Detta inkluderar allt från bödeln Mäster Mikael och historier om Mosebacke torg till den italienare som anklagades för mord.

Du kommer även att höra om roddarmadamer, häxprocesser och den fruktade koleran som en gång härjade i området. Under stadsvandringarna används muntligt berättande kombinerat med historiska bilder, vilket gör upplevelsen både informativ och engagerande.

Vem är värd för upplevelsen?

Upplevelsen utförs av Den Gröna Guiden, en verksamhet som drivs av Stefan Maurbakken. Han har över 30 års erfarenhet av att arbeta med turism och är en certifierad guide i både Uppsala och Stockholm. Den Gröna Guiden fokuserar på att erbjuda spännande och miljövänliga stadsvandringar i Stockholm, Västerås och Uppsala.   

En unik upplevelse

Stadsvandringen på Katarinaberget i Stockholm är en unik upplevelse som erbjuder en djupgående inblick i stadens historia och kultur. Med en kunnig guide vid din sida får du chansen att utforska de charmiga kvarteren runt Katarinaberget och höra fascinerande berättelser som kommer att berika din förståelse för Stockholm.

Samlingsplats

 

Hitta hit

Samlingsplatsen ligger vid Slussens tunnelbanestation. Hit åker både röd och grön linje och det är bara två stationer från T-centralen. Från Gamla stan och en stor del av Södermalm går det ganska snabbt att gå hit. Det är även populärt att cykla, åka elsparkcykel eller ta en långpromenad hit från stadens norra delar.