flygsimulator i Stockholm - kopia

Prova flygsimulator i Stockholm och upplev känslan av att styra ett flygplan på egen hand. Välj mellan reguljärflygplan eller stridsflyg.

Kortfakta:

 • 60 minuter i simulator
 • Stridsflyg eller passagerarflyg
 • På Arlanda
Passagerarflyg Stridsflyg Simulatorpaket

Mer om att flyga flygsimulator (passagerarflyg)

På plats träffar du din personliga instruktör för en kort genomgång av upplevelsen och vad som komma skall. Därefter väljer du själv vilken rutt man vill flyga – alltifrån över öppna alplandskap till en inrikestur i Sverige. Det finns hela 24 000 destinationer att välja bland, som alla bjuder på både spänning och utmaning.

Vill du inte flyga från en flygplats till en annan kan du istället välja att träna på den svåraste utmaningen inom pilotyrket – starter och landningar.

I cockpit, med lysande paneler, knappar och spakar, finns en 180-gradig HD-skärm som ger en förstklassig och verklighetstrogen upplevelse. Tillsammans med den erfarna instruktören rattar du det stora passagerarplanet från start till landning och det är både roligt och lärorikt att ta del av.

Upplevelsen varar i drygt 1,5 h, varav 60 minuter av dessa är i cockpit.

flyg simulator

Bra att veta inför flygningen

 • Nykterhet är ett krav
 • Vanliga kläder går bra
 • Upplevelsen är inte väderberoende utan utförs inomhus
 • Upplevelsen är tillgänglig året runt, måndag – fredag mellan 10.00-18.00

Upplevelsen köps som presentkort

För att prova på flygsimulator köps upplevelsen som presentkort.  Passar bra som present till den som fascineras av pilotyrket eller helt enkelt av att bara flyga flygplan.  14 dagars öppet köp och 1 års bytesrätt gäller från och med inköpsdatum. Bokas in inom ett år från köp.

Beställ här

Mer om stridsflygsimulator med stridspilot

En upplevelse där deltagare får möjligheten att “provspaka” Svenska flygvapnets AJS 37 Viggen i en stridsflygsimulator. Denna upplevelse innefattar:

 • Flygning i Stridsflygsimulator: Deltagarna får uppleva känslan av att flyga ett stridsflygplan i en avancerad simulator.
 • Samarbete med Riktig Stridspilot: Upplevelsen leds av en erfaren stridspilot som tidigare flugit Viggen för svenska flygvapnet.
 • Simulatorns Funktioner: Simulatorerna är utrustade med ett 3-axlat rörelsesystem, Virtual Reality, realistiska flygkontroller och ett Bass shaker ljudsystem.
 • Upplevelsestruktur: Dagen börjar med en teorigenomgång och tilldelning av callsign. Efter teorin följer praktisk flygning i simulatorn under ledning av stridspiloten. Deltagarna utför olika flygmanövrar och deltar i ett uppdrag där de bekämpar fientliga styrkor.

Platsen för upplevelsen är Stockholm (Arlanda).

Upplevelsen i detalj

Upplevelsen är utformad för att ge en autentisk känsla av att vara stridspilot för en dag. Den inleds med en teorigenomgång där deltagarna får en introduktion till de grundläggande aspekterna av stridsflygning.

Efter teoridelen tar deltagarna plats i stridsflygsimulatorerna, som är avancerade nog att efterlikna den verkliga känslan av att flyga en AJS 37 Viggen. Simulatorerna är utrustade med toppmodern teknik som inkluderar 3D-rörelsesystem och Virtual Reality, vilket ger en omslutande och realistisk upplevelse.

Deltagarna får utföra olika flygmanövrar under ledning av den erfarna stridspiloten, vilket ger en unik inblick i piloternas värld.

Att flyga flygplanssimulator är inte bara en spännande aktivitet, utan också en möjlighet att lära sig om flygteknik och svenska flygvapnets historia. Det är en perfekt present för flygentusiaster eller för de som söker en adrenalinfylld och minnesvärd upplevelse.

Stridsflyg

Flygsimulatorpaket – Testa tre !

 • Totalt 60 minuter
 • Helikopter, Boing 737 och Viggen

 

 

Simulatorpaket

Andra flygupplevelser

Stridsflygsimulator – En liknande upplevelse men ändå annorlunda. Istället för ett vanligt passagerarplan får man här prova på det svenska flygvapnets kända farkoster – Viggen eller Draken. Stridsflygsimulator erbjuds i Gävle. En flygning som stridspilot är ett spännande äventyr som garanterat bjuder på en adrenalinkick, från start till landning.

Provflyg – Är inte en flygsimulator tillräcklig finns även möjlighet att vara delaktig i en riktig flygtur i ett två- eller fyrsitsigt plan med dubbelkommando. Tillsammans med en erfaren pilot ger man sig upp i det blå och under turens gång får man själv prova på att ta kontrollen över planet. En perfekt aktivitet att prova på för den som funderar på ett eget flygcertifikat. LÄS MER

Flygsimulator Stockhom FAQ

Kan jag betala presentkortet med faktura?

Ja det går att betala med faktura via Klarna.

Behöver jag ha några förkunskaper?

Nej – inga förkunskaper krävs för att få flyga i simulatorn.

Jag har fått förhinder, kan jag boka om tiden?

Ja, det går att omboka tiden. Vanligtvis ska ombokningen ske två veckor innan, kontakta arrangören för mer information om vad som gäller.