Utställningen slutade 4 feb 2024

“The Mystery of Banksy”-utställningen i Stockholm är en unik möjlighet att utforska över 150 verk av den världsberömda, men anonyma, gatukonstnären Banksy. Utställningen, som är belägen vid Stadsgårdsterminalen, erbjuder en mångfacetterad upplevelse som inkluderar utskrifter, foton, graffiti, skulpturer och videokonstverk.

Vad Banksy utställningen erbjuder

Besökare kan förvänta sig en djupgående inblick i Banksys konstnärliga uttryck. Det finns en särskild videodokumentär som ger en inblick i konstnärens liv och verk. Utöver detta kan besökare se en rad olika material som plexiglas, tyg, duk och aluminium, vilka alla har använts för att återskapa Banksys konst. Det finns även möjlighet att ta foton och videor av verken, vilket gör det enkelt att dela upplevelsen på sociala medier.

Praktisk information

Utställningen tar ungefär 1,5 timmar att gå igenom. Biljetter kan bokas online och det finns en generös avbokningspolicy som tillåter avbokning upp till 24 timmar innan besöket för full återbetalning. Utställningen är huvudsakligen på engelska.

Banksy – en gåtfull konstnär

Banksy är en anonym gatukonstnär från Storbritannien, känd för sina provokativa och ofta politiska verk. Hans identitet är en välbevarad hemlighet, vilket har bidragit till hans mystik. Banksy började sin karriär i Bristol på 1990-talet och har sedan dess blivit en av de mest inflytelserika konstnärerna i sin genre.

Stil och teknik

Banksy använder sig av en särskild stencils-teknik för att snabbt kunna skapa sina verk på offentliga platser. Hans konst är ofta en kommentar till sociala och politiska frågor, och han har inte sällan riktat kritik mot kapitalism, krig och övervakning.

Påverkan och kontrovers

Trots sin anonymitet har Banksy lyckats skapa en enorm påverkan i konstvärlden. Hans verk säljs för höga priser och han har även regisserat en dokumentärfilm, “Exit Through the Gift Shop”. Men hans konst är inte utan kontrovers; vissa anser att han är en vandal, medan andra ser honom som en modern mästare.

Frågor och Svar

Det är en utställning i Stockholm som fokuserar på verk av den världsberömda gatukonstnären Banksy. Utställningen inkluderar över 150 verk som utskrifter, foton, graffiti, skulpturer och videokonstverk.

Hur lång tid tar ett besök?

Ett besök tar ungefär 1,5 timmar.

Vilka språk är utställningen tillgänglig på?

Utställningen är huvudsakligen på engelska.

Hur bokar jag biljetter?

Biljetter kan bokas online och du har möjlighet att avboka upp till 24 timmar i förväg för full återbetalning.