spökvandring

I likhet med många andra städer finns flera guidade turer att välja mellan för de som besöker Stockholm och vill lära sig mer om dess historia eller kulturliv. En lite udda vandring är de som kallas för ”spökvandringar”.

  • Lite läskigare…
  • Lite överraskningar
  • Lite roligare…
Läs mer 

Klassisk spökvandring: Självklart är det Gamla Stan som som bjuder till flest spökliga inslag. Det är därför här som vandringen tar sin början. Sedan guidas man i 1,5 timme till olika ställen i Gamla Stan som besökts (eller kanske fortfarande besöks) av spöken. En erfaren guide berättar om historier som utspelat sig här och gränsen för vad som är sant och vad som är en skröna, som sakta men säkert vuxit sig stor, är inte helt enkel att se. Oavsett är det en annorlunda upplevelse och ett sätt att se Stockholm från dess ”mörka” sida.

Under vandringen får man även träffa på skådespelare som minst sagt illustrerar spöklivet som annars främst vaknar till efter midnatt.

Spökvandringen pågår mellan mars-november. Men är det bra väder tidigt på våren kan de ibland starta tidigare.

Pris: Ca 200kr per person

 Spökvandring med middag: Skillnaden är egentligen inte så stor mellan denna spökvandring mot den ovan. Det handlar om en middag. Men samtidigt blir det en upplevelse som blir längre i tid och där man kan prata om spöken och hemskheter över en bit man när själva guidningen är slut.

Vandringen tar 1,5 timme och därefter är det upp till var och en att avgöra hur länge man vill sitta på restaurangen och njuta av kvällen. Det som serveras är en trerätters middag på restaurang Järntorgspumpen.

Pris ca 600kr per person

Läs mer eller köp biljetter till Spökvandring i Stockholm eller läs om ytterligare spökvandringar i Gamla Stan i vår lista här.