Åka stridsbåt i Stockholm

Stridsbåtsightseeing

Låg vikt, hög framkomlighet och 1000 hästkrafter – det här är tre saker som kännetecknar Stridsbåt 90, svenska marinens stolthet. Med hastigheter på upp till 45 knop tas du med på en fartfylld sightseeingtur runt Stockholm.

Stockholm och dess skärgård bär på mycket historia. Under den här turen kommer du att få lära dig mer om de militära kapitlen. Erfarna guider kommer att hålla i den två timmar långa turen, som även inkluderar en fikapaus.

Pris: 845 kronor per person.

När? Turen hålls utvalda datum mellan april och oktober.

Klädsel: Kläder efter väder. Overall, flytväst och annan nödvändig utrustning lånas på plats.

Beställ

RIB Båt i Stockholm

RIB-sightseeing

Susa förbi Djurgården och Gröna Lund, Södermalms höjder och Waldermarsudde i den här fartfyllda sightseeingturen. RIB-båtarna når en hastighet på hela 50 knop – strax över 90 kilometer i timmen – och körs av kunniga, skärgårdsälskande förare.

Efter att alla har tagit på sig sin utrustning (som lånas på plats) startar turen från Kastellholmen i centrala Stockholm. Därefter styrs skutan mot skärgården och dess tiotusentals öar.

På vägen passerar ni bland annat Djurgården, Gröna Lund, Södermalm, Waldemarsudde och Fjäderholmarna i den mest fartfyllda sightseeingturen du (förmodligen) någonsin upplevt.

Pris: 545 kronor per person

Tillgängligt: Mellan april och oktober

Varar i: En timme

Beställ

 


Stora skärgårdsturen med lunch

Skärgårdstur med lunch

Lilla Skärgårdsturen är en lagom tur för att komma ut och uppleva det bästa av Stockholms skärgård. Under turen, som guidas av en kunnig skärgårdsälskare, serveras även krögarens lunch (på avgångarna 10:30 och 13:30).Krögarens lunch kan köpas i båtens restaurang. Öl, vin och andra drycker kan köpas i Cafeterian.

Turen är för en person och genomförs tillsammans med andra i grupp. Passar alla åldrar.

Pris: 355 kronor per person

När? Mellan mars och december

Varar: I ungefär två och en halv timme

Plats: Avgår från Nybrokajen, Blasieholmen, Stockholm

Beställ

 


 

under stadens broar

Under Stockholms Broar

Den här sightseeingturen är perfekt för dig som vill se Stockholm på ett lite annorlunda vis.

Under Stockholms Broar låter dig se sevärdheter och stadsdelar som innerstaden, Gamla Stan, Södermalm, Stora och Lilla Essingen, Hammarby Sjöstad och Djurgården (med alla deras sevärdheter).Något som Stockholm är känt för är just sitt vatten. Så frågan är om det finns något bättre sätt att se Stockholm på än just från vattnet?

 

Pris: 240 kronor per person

När? Mellan april och november

Varar: I ungefär två timmar

Plats: Tegelbacken, Stockholm city

 

Beställ

amfibiebuss åka stockholm

Sightseeing i Amfibiebuss

,Ocean Bus är amfibiebussen som guidar er genom Stockholm – både på vatten och land. En kunnig guide kommer att berätta underhållande historier om staden som ni ser från både vägarna och havet.

Amfibiebussen är 10 ton tung och sjösätts under turen vid Djurgården. Ett ovanligt och häftigt sätt att se staden på. Bussen är godkänd av Transportstyrelsen och utrustad med diverse säkerhetsutrustning.

Välkommen att testa på framtidens sightseeing!

Pris: 260 kronor per person

När? Mellan april och september

Varar: I ungefär 75 minuter

Plats: Djurgårdsbron, Djurgårdsvägen, Stockholm

Beställ

 

Luftballong de Lux

Att sväva runt över Stockholms takåsar, trädtoppar och broar är minst sagt ett häftigt sätt att se staden på. Då detta dessutom sker utan avgaser och ett ständigt motorbuller, är det både fridfullt och storslaget på samma gång.

Efter en timmes flygfärd på nästan 1000 meters höjd, kommer ni att landa mjukt och säkert på marken. Efter landningen kommer ni att få genomgå en traditionell ceremoni, där samtliga passagerare döps efter landningsplatsen.Ni får sedan motta ett diplom som ett bevis för ballongfärden.

Pris: 1950 kronor per person

När? Mellan maj och september

Varar: I fyra till fem timmar, varav en timme är flygning.

Plats: Stockholm, exakt mötesplats anges vid bokning

Beställ

Helikoptertur Stockholm

Helikoptertur

Att testa på en helikoptertur är det många som drömmer om. En häftig plats att göra det på är just över Stockholm. Med den här upplevelsen tas du med på en 20 minuters unik sightseeing med intressant och underhållande guidning.

Innan turen startar på riktigt kommer piloten att demonstrera helikopterns unika färdigheter. Bland annat får du känna på att hovra (stå stilla i luften) och förflyttas i olika riktningar på det sätt som bara en helikopter kan göra.

Efter det här tas du mot innerstaden och alla dess sevärdheter. En upplevelse som sent (om någonsin?) glöms.

Pris: 999 kronor per person

När? Tillgängligt året om

Varar: En halvtimme, varav 20 minuters flygtid.

Plats: Bromma flygplats, Stockholm

 

Beställ

 

Spaka flyget själv

Om du är Stockholmsbesökare och dessutom alltid velat testa att spaka ett flyg, är den här upplevelsen ett måste. Väl uppe i luften får du en magisk överblick över Mälaren och naturen däromkring. Det bästa är att såklart att det är du som styr flygplanet.

En erfaren flyginstruktör sitter med och guidar dig genom spakar och knappar. Innan lyftning sker får du en teoretisk genomgång kring allt du behöver veta för att spaka flyget själv.

Pris: 2400 kronor per person

När? Året om

Varar: I ungefär 60 – 90 minuter

Plats: Stockholm-Västerås Airport, Västerås

Beställ

Åka kajak i Stockholm

Kajak Sightseeing

Ett av de mer äventyrliga sätten att se Stockholm på. Från kajaken är du mycket nära vattnet och kan på mycket nära håll beskåda de sevärdheter som finns längs stadens vatten. Se Stockholms pampiga hus och byggnader – från en annorlunda vinkel.

Har du aldrig paddlat kajak förut? Ingen fara. Turen anpassas nämligen efter deltagarnas nivå. Vid sevärdheterna kommer du att kunna lyssna till underhållande historier av den kunnige guiden.

Här kombineras äventyr, historia och sightseeing som tillsammans skapar en svårförglömglig upplevelse.

 

Pris: 500 kronor per person

När? Mellan maj och september

Varar: I ungefär 2 – 3 timmar

Plats: Centrala Stockholm

Beställ

 

 

Sightseeing i Stockholm

Det finns många olika sätt att se Stockholm på. Oavsett om du är äventyrlig eller bekväm, ekonomisk eller har spenderarbyxorna på, finns det sightseeing-upplevelser som passar dig.

Du kan också välja från vilken vinkel du vill se Stockholm – från vattnet, luften eller land?

På land, vatten eller från luften?

Beroende på om du väljer att se Stockholm från vattnet, luften eller från land, kommer din bild av staden att skilja sig åt en del. Vissa gillar atmosfären ute i skärgården, andra gillar hur mycket man lär sig på land och andra gillar den storslagna känslan av att titta ner på de olika stadsdelarna.

Vad gillar du bäst?

På land

På land samlas kanske de mest informativa turerna. Medan sightseeing från luften bjuder på de häftigaste vyerna, kommer man inte lika nära sevärdheterna som man gör på bilvägarna som omger dem.

De landturer som vi rekommenderar är:

  • Amfibiebuss – Visserligen både på vatten och på land, men är en häftig upplevelse för den som vill testa på framtidens sightseeing. En tur som både är lärorik och spännande.
  • Stockholm Panorama – En klassisk guidebuss som knappast lämnar någon besviken. Bussen kör runt genom de olika stadsdelarna och guidar underhållande, intressant och brett.

På vattnet

Det är nog få som inte förälskar sig i idyllen som råder i Stockholms skärgård. Vattnet är friskt, öarna är många och trängseln stannar på land. På vattnet finns både turer som är mer informativa och åker runt sevärdheterna, medan andra bjuder in till avslappning och god mat.

Exempel på vattenturer:

  • Under Stockholms Broar – En upplevelse som är av de mer guidande på vattnet. Här passerar du många av Stockholms stadsdelar, så som city, Gamla Stan, Södermalm och Djurgården.
  • Kajak Sightseeing – Ett av de mer äventyrliga sätten att se Stockholm på. En häftig upplevelse som kombinerar sightseeing med action.

I luften

Vissa gillar sightseeing bäst från luften, helt enkelt. Den luftsightseeing vi rekommenderar kommer i många olika former, bland annat:

  • Sjöflyg – En upplevelse som blandar det bästa från vattnet och luften. Ger dig en storslagen utsikt, inte bara över innerstaden, utan även över natursköna förorter som Lidingö och Djursholm. Landar sedan på Mälaren.
  • Helikoptertur – Ett häftigt sätt att se Stockholm från ovan. Du guidas med intressanta historier kring de olika sevärdheterna under hela turen.

Ovan var exempel på det urval som finns. Bläddra igenom sidan för att hitta den Sightseeing som tilltalar dig mest.