I och med att det varje år kommer miljoner turister till Stockholm finns ett stort intresse för att uppleva staden mer än bara med att vandra omkring i Gamla Stan eller besöka museum. Upplevelseindustrin

takvandring

  Takvandring

Ett av de bästa sätten att se Stockholm på är att göra en takvandring. Att promenera på de centralt belägna takåsarna ger en oslagbar utsikt över den svenska huvudstaden. Passar den äventyrlige som inte är rädd för höjder. Tänk på att ta med lämpliga kläder och bekväma skor.

Läs mer om takvandring

räkfrossa

Räkfrossa i skärgården

Att se solen stiga ner bakom idyllen i Stockholms skärgård är en upplevelse man inte glömmer i första taget. Ombord på M/S Strömma Kanal kan man göra detta och samtidigt njuta av läckra räkor fångade i norra atlanten. Rekommenderas till livsnjutaren och naturälskaren.

Läs mer om räkfrossa

Spökvandring

Stockholm är en stad med mycket historia, något som omgivningen i Gamla stan ständigt påminner en om. Den här spökvandringen ger dig en inblick i de mörkare delarna av historien. Kusliga gränder, hemsökta källare och skräckhistorier är bara några av sakerna man kan uppleva på den här turen. Inget för den lättskrämda.

Läs mer om spökvandring

 

Guidad matpromenad

För den kulinariskt intresserade är en guidad matpromenad i huvudstaden ett måste. Man kan välja mellan att uppleva Södermalms internationellt sprakande matkultur, eller en läcker inblick i det klassiskt svenska köket genom restauranger i Vasastan och Norrmalm. Urban Deli, Nytorget 6 och Rörstrands Slott och Café är exempel på restauranger som garanterat kommer lämna dig mätt och belåten när turen är slut. Rekommenderas till matälskaren.

Läs mer om Guidad matpromenad

 

Ishockey i Hovet

Oavsett vilken stadsdel man befinner sig i är AIK eller Djurgården nästan alltid en del av stadsbilden. Från dedikerade supportrar på gatan till små stickers på lyktstolparna utgör dessa lag en betydande del av Stockholmskulturen. Vid match på Hovet kan du se varför. Rekommenderas först och främst till den sportintresserade, men stämningen som råder är garanterat en upplevelse för alla.

Läs mer om Hockey på Hovet

Se större utbud av upplevelser i Stockholm