Helikoptertur Stockholm

 

Att åka på en helikoptertur i Stockholm kan innebära en häftig sightseeingtur flera hundra meter ovanför stadskärna. Se staden ur ett helt nytt perspektiv!

Men det kan lika gärna handla om att flyga helikoptern själv eller varför inte testa gyrokopter? Oavsett om du vill upp i luften och spaka maskinen själv eller bara njuta av fantastisk utsikt finns ett helikopteräventyr i Stockholm som passar.

Helikopertur 1-3 personer

helikoptertur stockholmEn helikoptertur över Stockholm som är perfekt för Stockholmsbesökaren (eller stockholmaren själv) som vill se staden från en ny vinkel. Turen tar dig igenom Stockholms olika stadsdelar, över de största sevärdheterna och över vatten och broar.

Flygningen, som är på ca 20 minuter, leds av en erfaren pilot som gör det till en upplevelse som passar alla åldrar. Innan själva turen påbörjas kommer piloten dessutom att demonstrera helikopterns färdigheter genom att bland annat hovra och förflytta helikoptern horisontellt och vertikalt.

Upplevelsen kostar 999 kronor per person och kan göras året om.

Läs mer/Beställ

Helikopterpilot för en dag

testa att vara helikopterpilotHar du alltid drömt om att testa att flyga en helikopter? Nu har du chansen. Här får du testa på att hovra, förflytta dig i sidled, lyfta och sänka vertikalt – de rörelser som är unikt för en helikopter alltså.

En kunnig instruktör guidar dig genom hela upplevelsen så att du kan känna dig trygg bakom spakarna uppe i luften. Efter ca en halvtimme kommer ni att börja gå ner för landning. Själva landningen får du inte göra själv – men innan dess är det du som har fört fram helikoptern dit den ska.

Tänk på att minimilängden är 160 och att åldersgränsen är på 16 år. Är du under 18 krävs tillstånd från målsman.

Priset ligger på 3 995 kronor för en person.

Läs mer/Beställ

Ribokopter – RIB-båt och helikopter

Ribokopter StockholmEn RIB-båt och en helikopter är två vitt skilda fordon – många anser dock att det är det bästa från två världar. RIB-båten låter dig flyga fram på vattnet i adrenalinfyllda hastigheter, medan helikoptern flyger lågt och bjuder på vyer över Stockholm som ett flygplan eller luftballong inte kan ge.

Deltagarna möts först upp i centrala Stockholm där både båtarna och helikoptern väntar. Ett par i gruppen stiger in i helikoptern, medan resten börjar borda båtarna. Under färden blir det ett antal stopp, där de på båten byter plats med dem i helikoptern. Samtliga deltagare får åka både båt och helikopter under upplevelsen.

Pris: 2 045 kronor per person

Läs mer/Beställ

Provflyg gyrokopter

köra gyrokpterVet du inte vad en gyrokopter är? Lugn. Det ovanliga fordonet har precis börjat bli populärt igen i och med intåget av moderna material.

En gyrokopter, eller autogyro som det också heter, kan bäst beskrivas som en blandning mellan ett flygplan och en helikopter. Flygplanets fart och helikopterns rörlighet kombineras och blir till ett spektakulärt fordon. Vissa menar att det är som att sitta på en motorcykel – som flyger.

Den här upplevelsen, som genomförs i sällskap med en godkänd flyglärare, är perfekt att ge till någon som skulle uppskatta en annorlunda upplevelse uppe i luften. Kanske är den bäst att ge till den genuint intresserade flygentusiasten som redan prövat på att flyga flygplan – men det är garanterat en upplevelse som fascinerar de flesta.

Pris: 1 995 kronor per person.

Läs mer/Beställ

Privat helikoptertur

HelikopterturEn privat helikoptertur i Stockholm som får dig att se staden från ovan – helt på egen hand (utöver piloten). Under 20 minuter guidas du genom stadens största sevärdheter och delar av dess historia medan en erfaren pilot tryggt för er över de olika stadsdelarna.

Färden tar sin början på Bromma flygplats, där piloten visar upp några av de saker som bara en helikopter kan göra innan ni flyger mot innerstaden. Bland annat kommer ni att få hovra och förflyttas i sidled och uppåt- och nedåtgående riktning.

Upplevelsen varar i ungefär en halvtimme varav 20 minuter är aktiv flygtid. Turen kan göras året runt och kostar 2 999 kronor för upp till 3 personer.

Läs mer/Beställ

 

Provflyg en helikopter

Provflyga helikopter i StockholmEn utmärkt gåva till den som är intresserad av helikoptrar och flyg. Helikopterturen börjar med att deltagaren får en genomgång om helikoptern och hur den fungerar. Piloten går igenom reglage, knappar och spakar så att den som ska provflyga känner till allt som behövs inför turen.

I cockpit är samtliga kontroller dubblerade, vilket innebär att deltagaren kan vara med i alla moment under flygningen – även start och landning. Väl uppe i luften får deltagaren chans att lära sig mer om hur man manövrerar farkosten, och hur man bär sig åt för att navigera.

En helikoptertur som du själv styr! Den varar i ungefär en timme, som fördelas på 30 minuters flygning och 30 minuters teori. Kanske är det här ett första steg till en riktig licens?

Priset ligger på 3495 kronor och avser en person.

Läs mer/Beställ