Flyga helikopter

Att åka på en helikoptertur i Stockholm kan innebära en häftig sightseeingtur flera hundra meter ovanför stadskärna. Se staden ur ett helt nytt perspektiv!

helikoptertur stockholm

Helikopertur 1-3 personer

En helikoptertur över Stockholm som är perfekt för Stockholmsbesökaren (eller stockholmaren själv) som vill se staden från en ny vinkel. Turen tar dig igenom Stockholms olika stadsdelar, över de största sevärdheterna och över vatten och broar.

Flygningen, som är på ca 20 minuter, leds av en erfaren pilot som gör det till en upplevelse som passar alla åldrar. Innan själva turen påbörjas kommer piloten dessutom att demonstrera helikopterns färdigheter genom att bland annat hovra och förflytta helikoptern horisontellt och vertikalt.

Pris: Cirka 1500 kr

Läs mer/Beställ

testa att vara helikopterpilot

Helikopterpilot för en dag

Har du alltid drömt om att testa att flyga en helikopter? Nu har du chansen. Här får du testa på att hovra, förflytta dig i sidled, lyfta och sänka vertikalt – de rörelser som är unikt för en helikopter alltså.

En kunnig instruktör guidar dig genom hela upplevelsen så att du kan känna dig trygg bakom spakarna uppe i luften. Efter ca en halvtimme kommer ni att börja gå ner för landning. Själva landningen får du inte göra själv – men innan dess är det du som har fört fram helikoptern dit den ska.

Tänk på att minimilängden är 160 och att åldersgränsen är på 16 år. Är du under 18 krävs tillstånd från målsman.

Pris: Cirka 4 500 kr

Läs mer/Beställ

Ribokopter Stockholm

Ribokopter – RIB-båt och helikopter

En RIB-båt och en helikopter är två vitt skilda fordon – många anser dock att det är det bästa från två världar. RIB-båten låter dig flyga fram på vattnet i adrenalinfyllda hastigheter, medan helikoptern flyger lågt och bjuder på vyer över Stockholm som ett flygplan eller luftballong inte kan ge.

Deltagarna möts först upp i centrala Stockholm där både båtarna och helikoptern väntar. Ett par i gruppen stiger in i helikoptern, medan resten börjar borda båtarna. Under färden blir det ett antal stopp, där de på båten byter plats med dem i helikoptern. Samtliga deltagare får åka både båt och helikopter under upplevelsen.

Pris: På offert

Läs mer/Beställ

Helikoptertur

Privat helikoptertur

En privat helikoptertur i Stockholm som får dig att se staden från ovan – helt på egen hand (utöver piloten). Under 20 minuter guidas du genom stadens största sevärdheter och delar av dess historia medan en erfaren pilot tryggt för er över de olika stadsdelarna.

Färden tar sin början på Åkersberga flygplats, där piloten visar upp några av de saker som bara en helikopter kan göra innan ni flyger mot innerstaden. Bland annat kommer ni att få hovra och förflyttas i sidled och uppåt- och nedåtgående riktning. Upplevelsen varar i ungefär en halvtimme varav 20 minuter är aktiv flygtid. Turen kan göras året runt och kostar 2 999 kronor för upp till 3 personer.

Pris: Cirka 3 800 kr

Läs mer/Beställ

Provflyga helikopter i Stockholm

Provflyg en helikopter

En utmärkt gåva till den som är intresserad av helikoptrar och flyg. Helikopterturen börjar med att deltagaren får en genomgång om helikoptern och hur den fungerar. Piloten går igenom reglage, knappar och spakar så att den som ska provflyga känner till allt som behövs inför turen.

I cockpit är samtliga kontroller dubblerade, vilket innebär att deltagaren kan vara med i alla moment under flygningen – även start och landning. Väl uppe i luften får deltagaren chans att lära sig mer om hur man manövrerar farkosten, och hur man bär sig åt för att navigera.

En helikoptertur som du själv styr! Den varar i ungefär en timme, som fördelas på 30 minuters flygning och 30 minuters teori. Kanske är det här ett första steg till en riktig licens?

Pris: Cirka 3 900 kr

Läs mer/Beställ