Planerar ni en romantisk weekend för att fira att ni varit ett par i 30 år? Eller kanske en speciell plats att fira erat bröllop på? Stockholm bjuder på en rad romantiska platser och hotell.  Vilket som är mest romantiskt är en smaksak men här presenteras tre som kan slåss om titeln:

Bild från Hotels.com

 

Häringe Slott

När tidningen Café listade ”Sveriges 10 bästa hotell för en romantisk weekend” fanns ett par hotell i Stockholm med på listan, däribland Häringe Slott.

Slottet är beläget ca 25 minuter söder centrala Stockholm och bjuder på allt annat än stadspuls och betong. Det är ett 1600-talsslott där man varit noga med att ha kvar slottskänslan i inredning och stil. Den eklektiska stilen genomsyrar hela slottet och de olika rum som är utspridda över ett antal flyglar. Perfekt boende om du vill åt känslan av slott och att vara slottsherre/slottsfru.

Läs mer eller boka här via Hotels.com

Bild från Hotels.com

The Winery Hotel

I likhet med Häringe Slott finns Winery Hotell med på Cafés lista. Stil och design skiljer sig däremot rejält mot Häringe. Tidningen beskriver hotellet med ”Brooklyn-känsla möter italiensk vingård” vilket är ganska passande. Med en industriell inredningsstil är det modernt och urbant i centrala Solna. Det ligger även relativt nära motorvägen och möjligheterna att ta sig in till city är många.

Men framförallt är det hotellets fokus på vin som gör att det sticket ut ur mängden. Ett romantiskt hotell för de som vill lära sig mer om vin, prova nya viner eller bara älskar känslan som uppstår när vingård möter urban stil. De flesta anser nog att ett glas vin i en 27-gradig utomhuspool minst sagt ärromantiskt.

Läs mer eller boka här via Hotels.com

Bild från Hotels.com

Grand Hotel

Att Grand Hotell finns med på listor över de mest romantiska hotellen i Stockholm känns inte oväntat. Ett av de få femstjärniga hotellen i Stockholm med förstklassig service och magnifik utsikt (i alla fall från vissa rum). Café beskriver hotellet med att ”atmosfären är påtagligt exklusiv”

Även Bröllop.se lyfter upp Grand Hotell i artikeln ”Hitta bröllopssviter i Stockholm”. I likhet med café lyfter de upp exklusiviteten och skriver ”Det blir inte lyxigare än så här. Grand Hotel är Sveriges mest exklusiva hotell”. Förvänta dig lyx, service utöver det vanliga och champagne vid ankomsten.

Läs mer eller boka här via Hotels.com