vinprovningar

vin och ostprovning

Vinprovning Basic

Vinprovning Basic är för nybörjaren, som vill få en fin och minnesvärd introduktion till vinvärlden. Här får man prova mellan fyra och sex viner, lära sig skillnaden mellan olika druvsorter samt hur man kombinerar vin och mat på ett bra sätt.

Man får också lära sig mer om olika vindistrikt, vinets historia och om hur det framställs. En kväll som ger dig grunderna för fortsatt upptäckande i den spännande vinvärlden.

Läs mer / Beställ 

vin och chokladprovning

Vin- och chokladprovning

Vin och choklad är två vitt skilda ”vetenskaper”, och de kan kombineras med varandra på ett oändligt antal vis. I den här provningen leds du av en erfaren instruktör som lär dig hur man bäst avnjuter choklad och vin tillsammans.

Därtill görs ett djupdyk i chokladens framställning, historia och vilka hälsofrämjande effekter det har. Den här provningen passar dig som är på jakt efter nya smaksensationer.

Läs mer / Beställ 

presentkort Vin och middag

Vinprovning med middag

Den som tycker om vin och mat har själv kunnat uppleva hur vissa viner passar särskilt bra till vissa maträtter. Vissa ingredienser samspelar helt enkelt på ett mycket fint sätt med nyanserna i vinet, vilket gör både maten och vinet godare.

I den här provningen lär du dig hur man bjuder in till det här utsökta samspelet mellan mat och dryck. Du får kunskap i hur man bör harmonsiera vinet med sötman, beskan, sältan, kryddan och syran i den maträtt du vill avnjuta med vinet.

Läs mer / Beställ 

vin och ostprovning

Vinprovning i riedelglas

Riedelglas anses i vinvärlden vara det finaste glaset för vin och sprit. Det är så pass ansett att riedelglas blivit ett välanvänt och respekterat begrepp bland vinkännare och producenter. I den här provningen ligger fokus på Riedel och hur glasets formgivning påverkar vinet och smaken.

Vidare får du lära dig mer om vinerna och vad som skiljer dem åt, där smak, doft, komposition och utseende står i fokus. En vinprovning med en twist.

Läs mer / Beställ 
vin och ostprovning

Vin- och ostprovning

Var för sig finns det mycket att lära sig om både vin och ost, men även gällande hur de avnjuts tillsammans finns mycket att upptäcka. Det går bra att välja mellan röda och vita viner att kombinera med olika ostar.

Provningen leds av en erfaren sommelier som ger dig verktygen och kunskapen för att själv kunna avgöra vilket vin som är godast till en viss ost. Dessutom kommer du att få lära dig mer om ostens historia och om hur den framställs.

Läs mer / Beställ 
vin och ostprovning

Vinprovning Exklusiv

Den här vinprovningen passar utmärkt för dig som redan har vissa vinkunskaper, men som vill ta steget mot att bli en riktig kännare. Den kan också passa bra för dig som har ett känsligt smaksinne och helt enkelt vill testa på de allra bästa vinerna. Provningen är inte bara lärorik – den är också underhållande. Den hålls i ett genuint 1600-talskällarvalv i Gamla stan, och leds av en erfaren, internationellt certifierad sommelier. Förutom lyxiga viner bjuds det på goda tillbehör, så som ost, kex eller andra delikatesser.

Läs mer / Beställ 
Boka vinprovning i hemmet

 

Vinprovning Hemma

För den här vinprovningen behöver du inte ens lämna soffan- du bjuds på vinprovning i hemmet. En erfaren expert kommer hem till dig och håller i en underhållande och lärorik kväll. Vinexperten tar med sig fyra till sex olika viner och kombinerar smakupplevelsen med kunskapen om hur de bäst avnjuts.

Ni kommer även att få lära er vad som skiljer olika viner åt i bland annat smak, doft och komposition. Vinguiden tar med sig speciella vinprovningsglas för kvällen.

Beställ 

vin och lakritsprovning

Vin- och laktrisprovning

De flesta kanske är vana vid att avnjuta en bit ost eller choklad till ett gott vin – men lakrits är lite ovanligare. Under den här provningen får du upptäcka nya smaksensationer genom att kombinera rätt vin med kvalitetslakrits.

När kvällen är slut kommer du att veta exakt vilka viner som bör serves i kombination med den svarta godbiten. Förutom det ges en inblick i hur lakritsen tillverkas.

Beställ 

Det här lär du dig på en vinprovning

Som synes ovan skiljer sig olika vinprovningar åt från varandra. Vissa har mer fokus på hur det bör kombineras med lakrits, medan andra nischar sig mot choklad eller de mest exklusiva vinerna. Det finns dock vissa gemensamma nämnare för nästan alla vinprovningar som visas här.

Du kommer till exempel att få lära dig vad som skiljer olika världsdelar, länder (och till och med distrikt) åt, samt vilka druvor som kännetecknar olika regioner. Vidare görs djupdykningar i druvsorter, och du ges bland annat kunskap i om vilka smaker som är karakteristiska för en viss druva.