Att göra i Stockholm

Sightseeing

Sightseeing i Stockholm kan göras från många olika perspektiv. Vissa väljer att ta en guidad båttur i skärgården, medan andra lockas av att flyga helikopter eller luftballong över innerstaden. Oavsett hur man väljer att se Stockholm finns det en rad olika saker att bocka av på att-göra-listan.

Bland annat märks Gamla stan som ett av de mest välbesökta turistmålen. Här samlas både stockholmare, svenska turister och besökare från utlandet för att fascineras av atmosfären i den gamla stadsdelen. Andra populära mål är Djurgården, Kaknästornet och Stadshuset. Vad lockar dig mest?

Se exempel på Sightseeing

Se Stockholm från ovan

Möjligheterna att se Stockholm från ovan är många, mycket tack vare närbelägna Bromma flygplats varifrån många av de guidade flygturerna går. Flygplatsen fungerar bland annat som startplats för privata guidade flyg- och helikopterturer.

Flygplan och helikoptrar lockar dock inte alla. Vissa är mer sugna på att ta en tur med luftballong över innerstaden – kanske för att slippa motorbuller och avgaser? Den som vill komma ännu närmare luften kanske testar på skärmflygning – även om det inte är så lämpligt att göra det just i innerstaden.

Smakupplevelser

I Stockholm finns flertalet beryktade restauranger, där flera har en plats i ansedda Michelineguiden. Främst är det stadsdelarna Vasastan och Östermalm som de här högklassiga krogarna håller till i. Matlivet i Stockholm är dock mer än bara finkrogar.

Överlag finns ett sprakande urval, där Södermalm kan nämnas som ett exempel för diversitet. Här samsas trendiga grillrestauranger med populära kebabhak och medvetna veggo-ställen. Sammantaget kännetecknas Stockholms matkultur av mångfald och trendkänslighet, där även den mest kräsna gastronomen bör kunna hitta något som kittlar smaklökarna på rätt sätt.

Se exempel på smakupplevelser

Fartupplevelser

Vill du köra riktigt snabbt med en Ferrari? Eller köra en Aston Martin, precis som James Bond? Möjligheterna till fartfyllda motorupplevelser är stora i Stockholm med omnejd. Vill du inte köra snabba och lyxiga bilar, kanske du hellre testar på att köra folkrace eller fyrhjuling på bana.

Se exempel på fartupplevelser på land

Tack vare Stockholms ständiga närhet till Mälaren finns även en rad fartupplevelser på vattnet. Till exempel kan du testa på att åka i en riktig stridsbåt, eller en kittlande snabb RIB-båt. Den som vill ägna sig åt något mer lekfullt kan exempelvis köra go-kart centralt i staden.

Se exempel på fartupplevelser på vatten

 

Stadsvandringar

Stadsvandring Stockholm